Miss Emmi's sibiriska katter

Här kan du ställa frågor!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Anonym

13 april 2014 22:06

Hej!! Vi ska skaffa sibirisk katt tills i sommar.., men vi vet inte om vi vill ha hona eller hane och hur många ska vi ha?? Vi ska inte använda katterna för avel. Vi är borta på dagarna och jag har läst någonstans att man ska ha flera katter om man är borta ofta. Stämmer det?? Mvh Anonym

Emelie

14 april 2014 10:07

Hej Anonym! Det där med om man ska ha en eller två katter är lite knepigt. Kattdjur är till sin natur ensamlevande, och de allra flesta katter trivs därför bra ensamma. Vissa katter är så utpräglade ensamdjur att de helt enkelt inte fungerar ihop med andra katter, medan de flesta katter kan tolerera andra katter, även om de aldrig blir riktiga kompisar. Sedan finns det några få katter som faktiskt gillar sällskapet av andra katter, och det finns även raser som blivit avlade mot att bli sociala, och dessa raser SKA ha en kattkompis för att trivas. Den sibiriska rasen hör dock inte till den sistnämnda gruppen, utan de kan oftast tolerera andra katter, även om undantag finns. Vissa sibiriska katter kan till och med bli "bästisar" och sova tillsammans osv. Men jag tycker inte att man ska ha dåligt samvete om man väljer att ha en katt. Snarare tror jag att många katter trivs bäst så. Om man ändå vill ha två eller flera katter så är chansen störst att det ska fungera att man väljer syskon ur samma kull, eller åtminstone att båda katterna är unga när de flyttar ihop. Nackdelen kan dock vara att katterna blir så tajta att de inte tyr sig till sin människofamilj i lika hög utsträckning. Unga osäkra katter kan ofta få stöd av äldre och tryggare katter när de flyttar till en ny familj. Därför är det många katthem som kräver att deras kattungar ska ha en kattkompis i det nya hemmet. Chansen att katter ska funka ihop ökar alltid om båda är kastrerade. Ja, som du märker så är frågan inte helt lätt att besvara, men jag hoppas detta kan vara till hjälp. Vad gäller skillnad mellan hanar och honor så tycker jag att variationen mellan olika hanar eller olika honor är mycket större än skillnaderna mellan hanar och honor. Så att titta på kattens föräldrar säger en del om hur kattungen blir, eftersom många egenskaper är ärftliga. Den största skillnaden är väl egentligen att hanar ofta blir större än honor rent fysiskt.

 
Ingen bild

Johannah Karlsson

5 april 2014 12:43

Hej,
Vi är eventuellt intresserade av att köpa två dvärghamtrar. Har du hamstrar till salu nu och vad kostar dem?
Mvh JOhannah

Emelie

7 april 2014 00:12

Hej Johannah! Tyvärr föder jag inte upp dvärghamstrar längre, bara guldhamstrar.

 
Ingen bild

Sofia

21 mars 2014 11:24

Hej! Har stor vana vid katter men inte av Sibirisk katt som jag är väldigt nyfiken på. Har de ett stort behov av att ströva utomhus eller kan de nöja sig med en balkong? Har de generellt ett livligt temprament eller varierar det? Skall flytta till en lägenhet men möjligheterna att vara ute finns då det är skog och utmarker i närheten. Dock även bilar, därför hade det känts tryggt om den kunde hålla sig i lägenheten. Vad ligger priserna på för en kattunge?
Mvh Sofia

Emelie

22 mars 2014 16:57

Hej Sofia!
Kul att du är intresserad av den sibiriska rasen! Jag tycker att en sibirisk katt är en medelaktiv katt, och de allra flesta sibiriska katter trivs som innekatter, särskilt om de har möjlighet att vara i en rastgård eller innätad balkong. Det finns även stora individuella skillnader mellan olika kattindivider, så man får helt enkelt fråga uppfödaren om hur aktiva föräldrarna är för att få en uppfattning om hur aktiva ungarna kommer att bli när de växer upp. Jag tycker att det är viktigt för en innekatt att ha ett rejält klösträd med utsikt genom ett fönster, både för att katten ska kunna få överblick över sitt revir, och för att den ska få klättra och vara mer aktiv. En annan sak som jag rekommendrar är att skaffa en foderlabyrint eller liknande, där katten måste anstränga sig för att få ut maten. De flesta uppfödare tar 9000 kr för en kattunge.

 
Ingen bild

tilde

7 mars 2014 09:01

hur många djur har du?

Emelie

10 mars 2014 19:13

Hej Tilde! Just nu har vi 28 hamstrar och 4 katter, men snart ska ju hamsterungarna flytta, så då har vi inte lika många djur längre.

 
Ingen bild

Freyja Lorensson

23 februari 2014 18:23

hej! jag skulle vilja veta vad en hamster unge kostar?mvh Freyja

Emelie

23 februari 2014 21:40

Hej Freyja! Mina hamsterungar kostar 250 kr.
/Emelie

 
Ingen bild

hannah-charlie

5 februari 2014 14:11

Där det står vem är jag :)

Emelie

5 februari 2014 19:28

Det är en bild på Elton, han är en sibirisk katt.

 
Ingen bild

hannah-charlie

31 januari 2014 12:52

vad är det för ras på katten på bilden ??
Jätte fin katt alltså :))

Emelie

31 januari 2014 20:36

Jag vet inte vilken bild du menar, men de flesta bilder i bloggen är på sibiriska katter.

 
Ingen bild

Frida

18 december 2013 23:17

Hej Emelie!
Jag och min sambo vill väldigt gärna bli med katt. Problemet är bara att min sambo är allergisk. Vi har försökt få tag på ett testhem i Göteborg utan att lyckas..därför vill vi gärna höra med dig om det finns möjlighet för oss att komma och hälsa på dina katter och se hur det går. Om inte kanske du har något tips på någon annan vi kan höra av oss till?

Tack på förhand :)

/ Frida

Emelie

19 december 2013 09:54

Hej Frida! Till våren kommer jag att ta emot allergitestare, och då är du hjärtligt välkommen att höra av dig igen!

 
Ingen bild

Mona

19 november 2013 21:19

Tack för svaret. Det är så att jag förtvivlat söker likhet med min hankatt som har gått bort nu i helgen. Jag saknar honom så och han hette Ismånens Pan. Hans mamma heter Haknäsans Gullan och kanske är det den linjen jag kände igen för din vackra katt har liknande ansiktsuttryck som min älskade Pan hade.

Emelie

20 november 2013 08:06

Hej Mona!

Jag förstår att det är mycket smärtsamt för dig att din älskade katt har gått bort. Jag tittade på hans stamtavla och det finns många vackra katter där. De är inte nära släkt, men Zaribs Tam och Zaribs Zita är ju helsyskon, så kanske finns det släktdrag där. I annat fall så kan det finnas likheter som inte beror på släktskap.

Kram!

 
Ingen bild

mona

19 november 2013 11:54

Vad har katten för ursprung på lilla bilden till höger? stamtavla.

Emelie

19 november 2013 21:05

Om du menar bilden som jag har som avatarbild under "Vem är jag?" så föreställer den min hane Miss Emmi's Eagle-Eyed Elton. Hans stamtavla finns i FinUs och Pawpeds.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se