Miss Emmi's sibiriska katter

Här kan du ställa frågor!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Cajscajs67

21 juni 2015 22:36

Hej! Föderdu fortfarande upp dvärghamstrar?
Har du några till salu nu?
Carina

Emelie

30 juni 2015 12:24

Hej Carina!

Nej jag föder tyvärr inte upp hamstrar längre, varken dvärghamstrar eller guldhamstrar. Men jag kan rekommendera Mapilamis uppfödning i Kumla. Hon brukar kunna skicka hamstrar med sin man som är lokförare.

 
mia

mia

13 maj 2015 14:40

vad innebär begreppet syskonras

http://mw

Emelie

14 maj 2015 16:54

Syskonras är en ras som liknar en annan ras väldigt mycket, och som har samma rasstandard förutom pälslängd och/eller mönster. Syskonraser får paras fritt sinsemellan, däremot får man inte para katter av olika raser om man vill att avkommorna ska bli raskatter och få stamtavla.

Exempelvis perser och exotic är syskonraser. Det enda som skiljer dem åt är att persern är långhårig medan exotic är korthårig. Denna skillnad styrs av en enda gen. Parar man två exotic som är bärare av genen för långhår så kan kattungarna i kullen bli långhåriga, alltså perserkatter.

Sibirisk katt och neva masquerade är också syskonraser. Nevor är maskade men sibirisk katt är inte maskad, annars är det samma rasstandard som gäller. Man får para sibbar med nevor, men i Säsk rekommenderas att man endast parar nevor med andra nevor eller med sibiriska katter som man vet är bärare av det maskade anlaget. Detta för att många sibiriuppfödare inte vill få in det maskade anlaget bland sibirerna.

 
Ingen bild

emma

4 februari 2015 22:23

Hej! jag hittade dig när jag sökte efter uppfödare i göteborg. Jag tänkte fråga när du har tänkt att skaffa nästa kull? mvh emma

Emelie

5 februari 2015 22:32

Hej Emma! Just nu ser det ut som att nästa kull kommer att födas sommaren/hösten 2015. Hälsningar
Emelie

 
Ingen bild

sabine

7 januari 2015 01:38

kan man få äran att ställa upp som fodervärd? till någon av kattungarna? de som är på gång nu detta året? kontakta järna mig på 0728758542 inte efter 20.& svarar ja inte så skicka ett sms istället.. vissa nr blir blockade från min telefon.. men sms funkar alltid..:) ja återkommer så fort ja kan ..:)

Emelie

8 januari 2015 12:44

Hej Sabine!

Du är välkommen att maila mig på saga_emelie@hotmail.com när kullen är 2-4 veckor gamla så bokar vi ett möte!

/Emelie

 
Ingen bild

Kim Larsson

1 december 2014 18:27

Så ursöta katter du har! Jag är väldigt intresserad av rasen, tycker att de är jättefina och hoppas att vi ska kunna ha en fast min man är allergisk. Undrar om vi skulle få lov att komma och testa allergin som du skriver om? Tack så mycket!

Emelie

1 december 2014 20:12

Hej Kim! Den 20 och 21 december kommer vi att ta emot besök. Maila mig på saga_emelie@hotmail så bokar vi en tid!

 
Anna

Anna

27 november 2014 22:51

vi har en creme färgad hona men vi vet inte hur hanen ser ut. Hur kommer ungarna att se ut? :)

http://emmisibirier.bloggagratis.se/fragor

Emelie

28 november 2014 10:27

Det mest troliga är att hanungarna blir röda och honungarna blir sköldpaddsfärgade.

 
Ingen bild

Eva

18 november 2014 14:10

Hej! undrar om du är intresserad av ett litet samarbete. Jag har en kattshop. Vänligen Eva Maila till kundtjanst.kissekatt@gmail.com

Emelie

26 november 2014 10:49

Jag är inte intresserad tyvärr.

 
Ingen bild

Ishtar

24 november 2014 13:12

Hej, säljer du katter?

Emelie

24 november 2014 14:28

Ja jag säljer sibiriska katter.

 
Ingen bild

Vendela

16 november 2014 14:13

Hej! Det är sååå spännande att följa uppfödningen av dina djur och alla gulliga bilder. Jag funderar själv på att bli uppfödare och undrar hur mycket tid per vecka du lägger på dina hamstrar och katter och bloggen? MVH Vendela

Emelie

16 november 2014 18:16

Hej Vendela!

Vad kul att du följer min blogg! Jag tror inte att jag är någon typisk djuruppfödare, för jag lägger nog mer tid på bloggen än de flesta andra, mycket tack vara att jag har rätt mycket tid då jag oftast inte har jobbat heltid de senaste åren.

Jag gillar verkligen att svara på frågor och att lära ut saker som andra djurägare kan ha nytta av på min blogg. Sen jag köpte min första sibiriska katt 2007 så har uppfödningen och djuren mer och mer blivit en del av mitt liv och jag skulle ha svårt att tänka mig att leva utan dem. Idag till exempel har jag varit hos J-kullens fodervärd och där träffat två familjer som ville testa sin allergi. Tyvärr var det ingen av dem som tålde katterna :( Sedan plockade vi ihop kattungehagen och tog med oss den hem (behöver rengöras) och så har jag tittat till de nyfödda kattungarna som La Minelle har fått för sig ska vara i hyllan ovanför den nedersta, jag har därför lagt en mjuk kudde under, och jag försöker stötta henne samtidigt som jag lämnar hennes kattungar ifred för att inte stressa henne, eftersom hon fick för sig att börja flytta runt dem igår. Guldhamstrarna har fått vara i den nya leklådan och hamsterbollen nu på kvällen.

Som du märker kretsar mycket kring djuren, men det går i vågor hur mycket tid jag lägger på uppfödningen och bloggen. Jag är dålig på att bedöma tid, men frågade min man och han gissade att jag i genomsnitt lägger 2-3 timmar per dag på djuren och uppfödningen.

 
Ingen bild

Linda

6 november 2014 14:50

Vad finns för troliga färgutslag mellan en hona brun tigre med vit parad med en hane light amber smoky?

Emelie

6 november 2014 21:57

Hej Linda!

Färgen amber är en speciell färggen som bara finns hos rasen norsk skogkatt. Det finns en motsvarande speciell färggen hos den sibiriska rasen som tyvärr kallas golden, vilket gör det hela förvirrande, eftersom golden betyder något helt annat hos andra raser: en katt med vidbandsanlag fast utan silveranlag. Det hade varit bra om den så kallade "golden-genen" hos sibiriska katter kunde få ett eget namn.

En norsk skogkatt som är light amber är en diluterad amber och en smokeamber är en non-agouti amber. En light amber smoke katt måste alltså vara en katt som är amber plus diluterad plus non-agouti plus silver. Alltså en blåsmoke med färgen amber.

Det skulle vara lättare för mig att kunna förutsäga kattungarnas färger om jag visste vilka färger honans föräldrar har. Men utifrån det jag vet nu så kan jag bara med säkerhet säga att ungarna kan bli brunmönstrade eller silvermönstrade med eller utan vitt. För att någon unge ska kunna bli svart, blå eller amber så måste mamman bära den genen, och det vet jag inte om hon gör, men då blir det ju desto mer spännande när ungarna föds!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se