Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 11 juli 2016

Intressant hypotes: kattungar får olika roller i sin kull!

Av Emelie - 11 juli 2016 13:26

Jag har många gånger lagt märke till att kattungars beteende förändras när de flyttar till sitt nya hem. Det är till exempel väldigt vanligt att en katt som mest varit intresserad av att leka och busa med sina syskon och mest sett oss människor som en sorts serviceinstans, kan bli otroligt gosig och tillgiven mot sin familj när de flyttar. Jag tror att det beror på att den nya familjen tar över kattmammans roll av den som ger trygghet och närhet.

Det känns även som att kattungarna oftast får olika roller i kullen. Någon är mest försiktig och någon annan är störst, tuffast och starkast, medan ytterligare någon är mest nyfiken och utåtriktad. Men när alla kattungar flyttar och bara en är kvar så kan det också bli annorlunda. Neo är ensam kvar hos fodervärden och kattmamman nu och jag frågade om han blivit mer gosig sedan han blev ensam kattunge (han var tidigare den mest försiktiga). K svarar:

"Ja, mycket! Han har nog inte legat bakom soffan sedan dess! Han vill vara med hela tiden, leka och gosa! Apporterar han med med den lila bitsaken! Älskar att leka med laserpekaren! Jättemysig och spinner högt när man klappar honom och kliar honom på magen! ... Kajsa är också jättemysig, börjar bli mer gamla Kajsa, som ska med in på toa och ligga i knät och slappnar av mer. De bråkar inte mycket utan leker bra med varandra, det är bara när han kommer och vill snutta som Kajsa sätter honom på plats! ?"

Neo är även, som ni ser, väldigt duktig på att hjälpa matte med bokföringen:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se