Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

Mat är medicin

Av Emelie - 13 mars 2016 23:46

Steg för steg, dag för dag, en tugga i taget håller jag på att ta kontrollen över min hälsa genom att ta kontrollen över min diet. Med tanke på att jag tidigare var en sån som åt vad jag kände för när jag kände för det (ofta något sött, och ofta på kvällen), så har jag faktiskt kommit en bra bit på väg, även om jag har en lång väg kvar innan jag verkligen helt följer den strikta dieten som jag skrivit om i tidigare inlägg.

Numera äter jag ALDRIG något som innehåller tillsatt socker eller sötningsmedel, jag äter i stort sett aldrig något innehållande vetemjöl och så gott som aldrig mjölkprodukter, med undantag för getost och fårost (getosten och fårosten får dock inte innehålla vegetabilisk löpe). Frukt har jag nästan slutat med också, liksom sojaprodukter. Och med tanke på att dessa livsmedel utgjorde kanske åttio procent av den föda jag tidigare åt, så är det en superstor omställning, vilket min mage ofta påpekar för mig genom att missnöjt knorra.

Självklart gör jag små misstag ibland, och de gångerna tröstar jag mig med att jag faktiskt inte börjat med strikta veckorna ännu, jag är på de så kallade reningsveckorna, där man successivt ställer om kosten (och kroppen) till allt mindre "vanlig mat" och allt mer kokosolja, citronvatten, gröna smoothies, ägg och linssoppa med fröknäcke. Så när man "gör fel" kan man alltid förklara sig med att man faktiskt ännu inte har börjat på den strikta dieten.

Jag önskar verkligen att jag kunde tycka det var jättekul att laga mat och testa nya recept enligt dieten, men jag gör så gott jag kan, och det är gott nog. Tids nog kommer jag att leva helt strikt enligt livsmedelslistan och tycka det är den naturligaste sak i världen. Då kommer jag även att ta Canxida Remove och Canxida Restore dagligen, och när den kuren är slut kommer jag förhoppningsvis att kunna börja introducera lite nya livsmedel igen enligt principen "mat är medicin". Och vem vet, kanske kommer jag då att må lite bättre äntligen? Det är i alla fall vad jag hoppas, och jag kommer att få med mig många nya kunskaper och erfarenheter om kost och hälsa på vägen dit. Tack till Facebookgruppen Candida Cleanse Sweden, utan er hade jag nog inte orkat börja!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se