Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2016

Av Emelie - 9 februari 2016 00:41

Till alla som tänker att de borde börja träna men har svårt att komma igång så har jag några tips som jag av egen erfarenhet vet fungerar.

1. Skaffa Marie Kondos bok Konsten att städa. Följ hennes råd och kolla hennes filmer på Youtube. Avsätt mesta möjliga tid och styrka åt att rensa bort alla ägodelar som inte ger dig glädje. Detta kommer att ge dig både konditionsträning och styrketräning och dessutom kommer det att göra stor nytta för din livskvalitet. I stället för att bara gå på ett rullband eller lyfta vikter, så gör du nytta hemma genom att förvandla ditt hem till en rofylld plats fylld av saker du älskar samtidigt som du får jättebra motion.

Försök skänka så mycket som möjligt av det du rensat bort till second hand och liknande, så kan du glädjas över att glädja andra människor. Bara att bära sakerna i och ur bilen på väg till second hand eller soptippen kommer att ge dig jättebra träning! Ett exempel: igår fyllde jag hela min bil med kattsaker och lämnade av dem på ett katthem. Kändes jättebra.

Jag kan inte nog lovorda denna städmetod. Den hjälper dig att känna efter vad som ger dig glädje i livet, och vad som inte gör det, och denna förmåga kan appliceras på alla andra områden också. Du kommer inte längre att behålla något bara för att det är "bra att ha". Nej, saken måste utstråla glädje, annars ska den in i kretsloppet igen.

Du kommer att märka att du får mycket färre saker, men att du sköter dina saker mer omsorgsfullt än innan, och att du behöver färre saker än du tror. Du kommer även att veta exakt var dina saker är, så därför behöver du inte lägga så mycket tid på att leta borttappade prylar. Ja, att rensa sitt liv enligt KonMarie-metoden ger positiva ringar på vattnet och jag är helt övertygad om att det hjälper hälsan på traven dessutom, så har jag själv upplevt det i alla fall. 


Bestäm dig en gång för alla att din hälsa är den högsta prioriteten i ditt liv och sätt därför hälsan högre än din anställningsbarhet, karriär och alla saker du gör för att få behålla jobbet om du har ett jobb.

2. Om du är sjukskriven/arbetslös/pensionär, så börja promenera en timme mitt på dagen i naturen varje dag när det är ljust, gärna med någon du känner. Försök att känna din kropp inifrån medan du går, och träna på att låta bli att tänka, det som även brukar kallas mindfulness. Är du ovan vid att gå så börja med korta stunder och trappa upp. Gillar du hundar men har ingen egen? Prova att sätta upp en lapp om att du varje dag kan gå en lunchpromenad med en hund! Då kan du även tjäna en slant.

Om du jobbar eller studerar, börja gå eller cykla till jobbet, även om det bara fungerar en bit av sträckan. Om du har möjlighet, ta en promenad på lunchen varje dag så att du får världefullt ljus och frisk luft. Korta promenader är mycket bättre än ingen alls. Ta trapporna i stället för hissen, och hitta på anledningar att stå och gå och röra mycket på dig, exempelvis genom att hålla arbetsplatsens kök rent och snyggt. Lycka till och skriv gärna en kommentar!

ANNONS
Av Emelie - 2 februari 2016 10:49

Nu har jag gått igenom alla mina smådjursprylar och i kväll kommer en hamsterintresserad tjej som ska hämta det jag rensat bort. (Det är mycket, mycket saker.)

H rensade igår bland sina verktyg och Lilla Lo valde ut de gamla teckningar hon ville behålla och började sätta dem i plastfickor.

Vi har tömt bokhyllan där vår TV står, och hyllan hämtas i morgon av Saronkyrkan tillsammans med en massa annat som rensats ut. Vi har beställt en ny TV-bänk som kommer på fredag. Vi är fortfarande långt ifrån klara, men vi är på god väg med att få vårt drömhem.

Marie Kondo skriver att samtidigt som man rensar sitt hem så går man ofta ner i vikt, och det startas en reningsprocess i kroppen. Känns som att det stämmer på mig. Jag är på god väg mot ett hälsosammare liv! Även min promenadkompis K har börjat rensa hemma, så nu passar hon på att ställa saker i min källare som Saronkyrkan får ta med sig i morgon. Det känns som att den här rensningen gör det lättare för mig att ta itu med min hälsa på flera plan. Och alla vinner på det!

ANNONS

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se