Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2016

Av Emelie - 18 februari 2016 14:56

Den här veckan hjälper jag min kära mor att rensa enligt KonMarie-metoden, och resultatet är redan häpnadsväckande, även om vi fortfarande har väldigt mycket grejer kvar. Mormor G, som jag kallar henne här på bloggen, har bott i samma hus i 40 år, de senaste åren ensam. Och hon gillar vackra kläder och har svårt att slänga. Ja, ni kan tänka er resten.   Så den här rensningen är verkligen välbehövlig. Jag lägger in bilder så snart jag fattar hur tekniken funkar.   

ANNONS
Av Emelie - 13 februari 2016 21:18

Lilla Los Alla hjärtans dag-present i år är att jag hjälpte henne att rensa bland kläderna enligt KonMarie-metoden, och det blev en dramatisk förändring. Detta är ett bra exempel på hur en byrålåda kan bli en regnbåge av glädje:

 

ANNONS
Av Emelie - 12 februari 2016 09:58

Hittade ett mycket pedagogiskt inlägg som jag skrev förra året om kattfärger. Känner mig riktigt stolt över mig själv: http://emmisibirier.bloggagratis.se/2015/10/14/11197757-bilder-pa-kattfarger-plus-farggenetik/

Av Emelie - 11 februari 2016 19:40

Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt att rensa i badrummet, och det behövdes verkligen. Nu hoppas jag bara att H kommer hem från sin träning snart, så att han kan rensa sina saker och jag kan avsluta badrummet. Nu har jag inte alls mycket kvar att rensa så jag tror att jag är färdig med mina och de gemensamma sakerna på söndag. Yey!

   

Av Emelie - 11 februari 2016 17:37

     

Av Emelie - 10 februari 2016 19:16

Minns ni kattfamiljen Lava, Leah, Lexus, Lotis och Leon som jag var stödhem åt i början av år 2012?


Nu ringde Lotis och Leons matte och berättade att killarna inte trivs så bra tillsammans längre och att de har börjat visa symptom på stress av att bo tillsammans. Hon har provat det mesta, varit hos veterinär osv, men ingenting har hjälpt. Jag rekommenderade henne att omplacera en av kissarna. I morgon åker jag dit och träffar dem och ser om hon har bestämt sig för att omplacera. Båda killarna är ovanligt vackra cremefärgade katter. Om man inte visste att de hittades hemlösa på landet skulle man nog tro att de var raskatter. Jag tror att de kommer att bli mycket mer harmoniska bägge två när de får bli ensamkatter. Båda är i nuläget innekatter. Jag tänker hjälpa till att hitta ett så bra hem som möjligt åt en av killarna om det blir aktuellt.


Så här underbart söta var de när de bodde hemma hos mig:

Hela "Gräddkullen":

 

Lotis:

 

Leon:

 

Killarna:'

 


Hjälp gärna till att dela detta till alla kattintresserade! 


Kontakta mig på saga_emelie@hotmail.com eller 031-240971 vid intresse.

Av Emelie - 10 februari 2016 12:25

Ibland när rensningen både på insidan och utsidan känns jobbig och det känns som att den aldrig ska ta slut kan det vara bra att påminna sig om hur långt man faktiskt har kommit. Här är några bilder:


Fotoalbum:

 

Kattgrejer:

 

Fler kattgrejer:

 

Spel:

 

Musgrejer:

 

Ljus, servetter, förbrukningsartiklar:

 

Hs sportskåp:

 

Hs medaljer:

 

Mat:

 

Nattygsbord:

    

Lakan:

 

Skrivbordslådor:

     

Träningskläder:

 

Jag har förresten just fått hem Marie Kondos andra bok: Spark Joy - An illustrated Master Class and the Art of Organizing and Tidying Up och har precis börjat läsa. Älskar den!

Av Emelie - 9 februari 2016 22:39

Har man inte börjat med KonMarie-metoden så kanske man inte ens tänker på att det där med att bli av med alla saker man rensar bort kan vara ett reellt problem. Men det är MYCKET saker man behöver bli av med, i alla fall var det så för mig, så några tips kan vara värdefulla. Den största svårigheten kan vara att göra sig av med sakerna så snabbt som man skulle önska. Jag bor i Göteborg, och så här gjorde jag:

Jag gav bort grejer till min kompis K.
Jag skickade tre böcker till en kattuppfödare i Västerbotten.

Jag skänkte saker på sajten Bortskänkes i Göteborg. (Fanns dock ett problem: vissa personer kom inte som de hade lovat och en var fräck nog att lämna kvar en massa saker på gatan utanför vårt hus. Men när det funkar så funkar det jättebra och man kan bli av med saker snabbt.)
Jag åkte och lämnade kattprylar på ett katthem.
Jag annonserade på en hamstergrupp på Facebook, och hamstersakerna hämtades snabbt.
Jag bokade hämtning av saker hos Saronkyrkan. (Dock kunde de inte komma förrän efter två veckor och det fanns vissa saker de inte ville ta.)
Jag åkte och lämnade saker på Stadsmissionens uppsamlingsställe, vilket var väldigt smidigt, så det kan jag varmt rekommendera.
Och sist men inte minst så slängde vi massor på Sävenäs återvinningsstation.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se