Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 28 februari 2016

Hur ser en sköldpaddsfärgad sibirisk katt ut?

Av Emelie - 28 februari 2016 18:22

Jag fick en fråga idag från en kattintressent hur en sköldpaddsfärgad sibirisk katt ser ut. Hon har förstås läst på min blogg att alla honkattungar i min väntade kull kommer att bli sköldpaddsfärgade. Svaret är att de kan se ut på väldigt många sätt, men här nedan visar jag några bilder så att ni kan få en känsla för färgen:


Svartsköldpadd:

 

Svartsköldpadd med vitt:

       

Svartsköldpaddsmönstrad med vitt:

       

Det är inte säkert att kattungarna i kullen kan bli svartsköldpadd utan mönster som på de första bilderna, däremot vet jag att de kan bli svartsköldpaddsmönstrade med eller utan vitt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna

1 mars 2016 08:08

Har du märkt någon skillnad i pälskvalitet beroende på vilken färg katten har? Kajsa verkar ha ganska kort päls och det har jag sett att fler svarta katter har, men det kanske bara är en tillfällighet? Tack för en bra blogg!

Emelie

1 mars 2016 11:42

Jag tror faktiskt att det är en tillfällighet att Kajsa har lite kortare päls. Tror inte det finns något samband mellan pälslängd och färg. Däremot verkar det finnas ett samband mellan pälskvalitet och färg enligt min erfarenhet. De flesta sibiriska katter har för mjuk päls, men det är större sannolikhet att hitta en brunmönstrad katt med den rätta strävheten än en blå eller silverfärgad katt. Hur detta hänger ihop finns det nog ingen som vet egentligen.

Det finns väldigt många olika pälslängder och pälskvaliteter bland våra sibiriska katter. När jag var ny som uppfödare så tyckte jag det var snyggt med lång päls och ville gärna få fram långpälsade sibirer. Idag värderar jag en lättskött päls mycket högre, för jag vet av egen erfarenhet hur jobbigt det är när en katt lätt får tovor. Vår Elton lämnar vi in till veterinären en gång om året för lejonklippning. Kajsa har en väldigt lättskött, men ändå kraftig päls, vilket jag sätter på pluskontot.

 
Ingen bild

Anna

2 mars 2016 12:15

Tack för svar, intressant!

Emelie

2 mars 2016 18:17

Varsågod!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se