Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2016

Av Emelie - 25 januari 2016 16:18

På nätet finns ett jättebra program som heter Kattpodden, och där fick jag idag tips om en bra sajt på engelska för kattägare, där ni kan kolla om ni exempelvis vill lära er mer om kattens sjukdomar och beteende:

http://www.icatcare.org

ANNONS
Av Emelie - 25 januari 2016 15:00

Så här ser Jaspis ut när han ser en läskig ny katt:

Så här ser Kajsa ut när hon får fel sorts våtfoder (hon matvägrar och sätter sig bredvid den goda maten), haha!

Kajsa som vinterkatt:

ANNONS
Av Emelie - 25 januari 2016 14:48

Kajsa löper så på torsdag är det dags att åka ner till Ljungby med henne och fodervärdsmatte för att träffa Jaspis. Håll tummarna för att det sedan föds små sötnosar om 65 dagar!

Av Emelie - 24 januari 2016 17:54

Nu har jag ägnat över en vecka åt att rensa bland mina tillhörigheter och det känns helt fantastiskt bra. Plötsligt känns tanken att jag från och med nu kommer att omge mig med ett städat och trevligt hem som jag inte behöver skämmas över när jag får besök riktigt realistisk.

Det gjorde den inte innan jag började läsa Marie Kondos bok, verkligen inte. Jag har alltid haft svårt för att hålla ordning omkring mig, och hade väl mer eller mindre gett upp drömmen om ett hem som jag kunde vara stolt över. Men nu känner jag att jag närmar mig målet med stormsteg. Jag har redan rensat färdigt bland alla kläder och skor, handdukar, alla böcker, filmer och CD-skivor, alla husgeråd, torrvaror i skafferiet, mediciner och kosttillskott.

Jag har skänkt bort massvis med kassar av kläder och prylar och hemmet börjar kännas luftigt och välordnat. Vad jag har kvar att rensa är alla papper, kattprylarna, musprylarna, badrumssakerna, lakan och kuddar, städgrejorna, fotona, kryddorna, innehållet i min handväska, maten i frysen och kylskåpet, nycklarna, smyckena och allt det övriga. Sen är jag klar med utrensningsfasen och då kommer jag bara att äga saker som jag verkligen älskar och det kommer att bli ett nöje att tilldela varje tillhörighet ett eget hem, dvs en plats där den ska förvaras. Sen kommer jag att fortsätta med den nya ordningen resten av livet. Bra va?

Och inte nog med det: jag har slutat äta socker, vilket är något som jag tänkt göra hur många gånger som helst, men misslyckats. Men den här gången har vi slutat hela familjen och då är det mycket lättare. Det har gått lättare än jag trodde det skulle göra. Känns väldigt befriande.

Av Emelie - 17 januari 2016 17:58

För alla som har någon sorts djur i fångenskap så är det viktigt att man ger djuren möjlighet att utforska olika miljöer, röra på sig, tänka ut smarta lösningar. Som djurägare finns det många sätt du kan berika ditt djurs miljö så att den blir mer spännande och intressant för djuret. Ett sätt kan exempelvis vara att gömma god mat på olika ställen så att djuret får leta. Ett annat sätt att ibland ändra på inredningen i den miljö där djuret vistas, och att inreda så att djuret kan bete sig som det brukar göra i det vilda. Så här brukar jag göra för att skapa en spännande miljö för mina fyra möss:


Detta behöver du:

 

Till mössens inredning idag använde jag mitt terrarium, Tier Wohl, Carefresh, glasvattenflaskan med hållare, en red moore-rot, ett trärör, ett trähus, en trästege, ett runt hus gjort av en kokosnöt, en natursten, en matskål med basfoder, lite kattorrfoder som godis och extra protein. Under tiden jag gjorde i ordning fick mössen vara i en transportbur där jag lagt ett trärör.

 

Den viktigaste prylen för att skapa ett spännande mushem är överdelen på en labyrint, som heter Habitrail Maze. 

 

Jag fyllde terrariet med ett rejält lager Tier Wohl. 

 

Jag lade dit labyrinten och tryckte ner den lite i spånet.

 

Sedan fyllde jag på med ännu mer spån tills man bara ser labyrintens hål.

 

Jag placerade ut vattenflaskan så att den är lätt att komma åt.

 

Jag ställde röret i ett hörn för stabilitet och lade in roten.

 

Jag fyllde det lilla huset med Carefresh och ställde det ovanför en av ingångarna till labyrinten.

 

Slutligen placerade jag ut kokoshuset, stegen, stenen och matskålen, som jag har fyllt med Versele-Laga Hamster Complete och ärtplattor. Sedan gömde jag torrfoder för katter på olika ställen och släppte in mössen. Klart!   

Av Emelie - 17 januari 2016 16:24

Det är Miss Emmi's Kat Kiss Kajsa, som snart ska bli mamma om allt går som planerat. Tanken är att när Bellinkas Jaspis har HCM-testats den 20 januari så ska hon och hennes halvsyster Miss Emmi's Joanie Jive paras på första löpet. Kajsas fodermatte K har tagit de fina bilderna.

Av Emelie - 17 januari 2016 14:39

Jag har alltid varit en slarvig person som hatat att städa, och samtidigt jag jag längtat efter att får bättre ordning och överblick över mina saker. Tack vare W så fick jag tips om Marie Kondos bok "Konsten att städa" och resten är historia, som man brukar säga.   Trots att jag har massor kvar att gå igenom, så kan jag med stolthet berätta att jag har rensat bland alla mina kläder och gjort mig av med allt som inte ger mig glädje. Det blev 4 sopsäckar, trots att jag inte själv tycker att jag har särskilt mycket kläder. De utrensade kläderna som är hela ska självklart doneras till klädinsamling.   Resten har jag vikt ihop och förvarar numera enligt Konmarie-metoden. Jag är så otroligt nöjd och stolt över mig själv!   


Mina klänningar, blusar och kavajer hänger på klädstången:

 

Byxorna har en egen låda:

 

Tröjor, T-shirts, linnen:

 

Shorts, sommarbyxor och kjolar:

 

Strumpbyxor och underkläder:

 

I hallen har jag en låda med halsdukar, scarves, tjocka sockor, vantar, mössor:

 

Tack vare det nya sättet att vika kläderna, som kan studeras på Youtube, så frigör man en massa plats och man får överblick över vilka kläder man har. Halleluja!   


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se