Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2015

Av Emelie - 5 november 2015 19:24

Nu är vi på Blå Stjärnan igen. Lilla Moa har inte gått upp i vikt som hon ska och hon bukandas och har för låg kroppsvikt. Just nu får hon syrgas. Lilla Pluttan!

ANNONS
Av Emelie - 5 november 2015 10:02

Idag har jag bestämt att mamman till L-kullen, La Minelle, ska omplaceras till ett nytt kärleksfullt hem när hon kastrerats och ungarna flyttat hemifrån. Om ni som besöker kattungarna är intresserad av en vuxen katt så säg till när vi ses!

ANNONS
Av Emelie - 4 november 2015 11:07

Till alla som längtar efter uppdateringar om kattungarna:

Sorry, det här inlägget handlar om pygmémössen, som nyligen fått ett antal "hoppsankullar".


Välkomna till världen D-kullen, som har fått namn efter orter i Sverige:


Dofsan, agouti hona

Dorsilla, agouti hona

Drafsen, agouti hane

Dymle, agouti hane

Dimbo, blå hane


Sen har jag även fått E-kullen, som i själva verket består av två eller tre kullar som föddes i stort sett samtidigt, och därför inte går att urskilja. Den består av fyra blå och fem agouti ungar. De ska få namn efter städer i världen.


Och sist men inte minst har jag fått F-kullen, som består av 6 blåa pyttisar. De ska få namn efter nordisk mytologi.


En trevlig sak är att jag faktiskt lyckats sälja några av pygmémössen, dock finns det flera kvar till salu. En sak som jag tycker säger mycket är att alla som kontaktat mig för att köpa pygméer antingen har sedan tidigare och vill köpa en kompis, eller så har de haft pygmémöss innan och vill ha igen. Det visar tycker jag att de som vet hur mysigt det är med dessa möss vill ha dem igen. 


Igår låg jag länge och väl på mage på vardagsrumsgolvet. Lilla Lo frågade varför. Jag tittar på pygmémössen, sa jag. Sen tänkte jag på att det är nog inte alla mammor som ligger på mage i vardagsrummet halva kvällarna och spanar på möss, så om någon utomstående kommit dit hade de kanske undrat.  


Jag tittade på C-kullen, som snart ska flytta, för att fastställa könen en gång för alla. Och C-kullen hoppade omkring och putsade sig och klättrade på lodräta ytor och var väldigt mysiga i största allmänhet, så jag kan bara tacka min lyckliga stjärna att jag kommit i kontakt med dessa småttingar. Sen fyller de faktiskt en dubbel funktion som aktivering åt mina katter, som även de brukar sitta och studera mössen på kvällarna. Bara bonus alltså!


Av Emelie - 2 november 2015 15:59

L-kullen föddes den 11 oktober och består av två hanar, Leopold och Lo, samt två honor, Lova och Linnea. Mamman är La Minelle och pappan är Miss Emmi's Julian Juniper. Som det ser ut nu tänker jag inte behålla någon av ungarna till avel, men det vore roligt om någon av dem som köper en kattunge från kullen är avelsintresserad. Jag hjälper då gärna till som mentor. Under vecka 46 kommer jag att ta emot intressenter och allergitestare till den här kullen. Jag vill att ni som kommer ska ha funderat lite på om ni är avelsintresserade innan ni kommer hit. Om ni redan vid besöket känner att ni gärna vill tinga en kattunge, så säg det till mig så tar jag era kontaktuppgifter. Berätta då även om ni är intresserade av avel eller inte, samt om ni även vill träffa M-kullen. Tyvärr kan jag inte lova att alla som är intresserade får tinga en katt, då jag har många intressenter till kattungarna. Kattungarna från denna kull kan flytta tidigast den 3 januari.


M-kullen föddes den 21 oktober hos min fodervärd familjen D, och består av fyra honor: Mollie, Melissa, Miranda och Moa. Föräldrarna är Senga's Caleana Caelyn samt Miss Emmi's Indigo Infinity. Som det ser ut nu kommer jag att behålla Moa eller Miranda hos fodervärd, och dessutom ska en av ungarna stanna hos fodervärden som tack för deras arbete. Vilken unge det blir är inte bestämt ännu. Jag kommer alltså att sälja två av tjejerna, och det kommer att dröja innan jag vet säkert vilka två det blir. Just nu lutar det åt att Indigos matte F kommer att bli fodervärd till den unge jag väljer ur M-kullen. Söndag den 29 november kl 16-17 kommer jag att ta emot intressenter som vill träffa M-kullen hemma hos fodervärden. Man ska då ha testat sin allergi hemma hos mig innan, då jag inte vill att det ska bli alltför många besökare hemma hos fodervärden. Kattungarna från denna kull kan flytta tidigast den 13 januari.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se