Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2015

Av Emelie - 9 oktober 2015 11:09

    '

Jessies matte planerar för att Jessie ska få en kull så småningom! Jag kommer att vara mentor.  


ANNONS
Av Emelie - 6 oktober 2015 23:51

Jag älskar att titta på Ceasar Millan och idag gick något av det han sa rakt in i mitt hjärta: våra husdjur kan lära oss saker, de är våra lärare. Min tolkning av det är att djuren är en del av naturen och genom att vara i kontakt med djur kan vi komma i kontakt med det naturliga. Precis samma sak säger även Eckhart Tolle, även om han inte använder ordet lärare. Nu undrar jag: Vad kan alla min husdjur lära mig? Jag vet inte. Jag ska sova på saken. God natt!

ANNONS
Av Emelie - 6 oktober 2015 16:32

Ungarna är beräknade till den 13 oktober. Bara några dagar kvar. Vi är sååå nyfikna! Undrar om det blir någon liten svartis eller om alla blir brunmönstrade? Och undrar om de kommer att gå att skilja på?

Av Emelie - 6 oktober 2015 10:11

Ingen av oss har sett kvarnmott de senaste dagarna, så vi tror vi har lyckats få bort dem helt utan gifter. Way to go! 

 

Av Emelie - 6 oktober 2015 09:58

Det har hänt två dramatiska saker hemma hos oss. Igår kom Lilla Lo hem från skolan och hade skadat armen, och efter över 3 timmar på akuten så kom hon hem med gipsad arm och mitella. Jag upplevde hela besöket på akuten som stressande, måste jag erkänna, så jag är rätt trött idag.

I förrgår fick jag mitt livs chock när jag upptäckte att terrariet som jag trodde innehöll en grupp med bara hanar helt plötsligt hade fått fyra små "pinkisar". Snacka om att jag blev förvånad. Och stressad. Nu bor nyblivna mamman Ambrosia i ett eget terrarium tillsammans med en hane som vi kan kalla Barbados (han ser exakt likadan ut som sina bröder). Tre hanar bor i ett eget terrarium och de är till salu för 250 kr. Dessa ungar kommer att få namn efter himlakroppar på C.

Av Emelie - 4 oktober 2015 12:22

1. Du behöver inte går ut med din katt i koppel fyra gånger om dagen när det regnar ute. Faktum är att du inte behöver gå ut med din katt i koppel alls om du inte vill. Du kan i stället tappa upp ett skönt bad, laga god mat eller mysa framför favoritfilmen på TV.


2. Du slipper bli ruinerad av att gå till veterinären titt som tätt. Det är ett välkänt faktum att hundar generellt behöver gå till veterinären oftare är katter. Och detta är dyrt, mycket dyrt. Inte bara ekonomiskt, utan även tidsmässigt och känslomässigt (Vem blir inte orolig när det högt älskade husdjuret är sjukt?)

 

3. Du behöver inte ha dåligt samvete för att du lever ett aktivt liv och du behöver inte ta med katten överallt, för katter, till skillnad mot hundar, har inget emot att vara ensam hemma några timmar medan husse eller matte jobbar, går på spa, fikar med kompisar, tränar, shoppar, eller...(sätt in valfrri favoritsysselsättning). Faktum är att många katter tycker det är ganska skönt att få sova ifred medan ägaren gör annat. (Upp till en viss tidsgräns såklart.)


4. En katt kan du bara slösa din kärlek på. En hund måste du uppfostra och vara flockledare åt. Annars kommer varken du eller hunden att må bra. 


5. Katter luktar gott. Det gör inte hundar.


6. De flesta katters päls är mjukare än de flesta hundars päls.


Av Emelie - 2 oktober 2015 17:35

Jag älskar att titta på veterinärprogram på TV, och en sak som jag har lärt mig av alla timmars tittande är vad hosta hos katter kan bero på. För det första: en orsak till hosta som man kanske inte tänker på är att katten när den ätit torrfoder kan få en bit torrfoder i halsen. Då hostar den ett tag och sedan brukar torrfoderbiten åka ner i magen igen. Det händer ibland med mina katter här hemma. Om din katt bara hostar precis efter att den ätit torrfoder och bara vid ett enstaka tillfälle, så kan detta vara förklaringen, och då behöver man inte åka till veterinären.

En annan orsak till hosta kan vara mask i magen, och detta gäller framför allt utekatter. Du kan köpa ett maskmedel, exempelvis Milbemax, receptfritt på apoteket, och går hostan sen över så vet du vad orsaken var. Kvarstår hostan så behöver du gå till en veterinär som kan röntga kattens lungor. På röntgenbilden kan veterinären se om hostan orsakats av astma (som kan behandlas med mediciner) eller av tumörer i kattens lungor (tumörer uppstår nästan bara på äldre katter). Lycka till!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se