Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2015

Av Emelie - 24 oktober 2015 10:36

     


Nu har jag även fattat beslut om att jag bara ska DNA-testa en av kattungarna i den nyfödda M-kullen för PK-genen till att börja med, Moa Moonstone. Eftersom testsvaret tar ett tag, så ska jag försöka göra det så snart som möjligt. Sen får vi se utifrån svaret och kattungarnas utveckling hur jag går vidare i urvalsprocessen för att välja avelshona.

ANNONS
Av Emelie - 22 oktober 2015 12:39

Mollie föddes kl 6.30 på morgonen, och inte förrän kl 21.15 på kvällen igår föddes sista bebisen Melissa Midnight. Den lilla mirakeltjejen är blåmönstrad med vitt. Mönstret går inte att se, men jag gissar att hon är blåspotted-vit. Alla kattungarna äter bra och går upp i vikt.


Närmast kameran ser ni Mollie, sedan Moa, Miranda och Melissa:

   

Jag kommer att DNA-testa tjejerna för PK-genen och blodgrupp innan jag bestämmer mig för vilken som ska gå i avel. Hör av dig till mig om du är intresserad av att bli fodervärd till en hona!


Både fodervärden och hankattsägaren hade ju önskat sig en hane, men nu får det bli honor till dem ändå. Jag kommer att kalla kullen för Tjejkullen.   

ANNONS
Av Emelie - 22 oktober 2015 00:20

Är trött efter en händelserik dag men kan inte sova. Därför tänkte jag avsluta tävlingen jag haft under hela 2015, som handlar om att gissa hur många kattungar som kommer att födas i mitt katteri under året. Rätt svar var 8 kattungar: 4 i L-kullen och 4 i M-kullen, och så här ser resultatet av andelen röster ut:


Ingen: 2,4%

1-5: 19,3%

6-10: 38,6%

11-15: 16,9%

16-29: 12%

Fler än 20: 10,8%


Som ni ser är det många som gissat 6-10, vilket var rätt! Håll utkik i högermarginalen och var med i min nya omröstning när jag har skapat den. Vet ännu inte vad den ska handla om.


Lite om kattungarna i L-kullen och M-kullen: Jag är så tacksam och lättad över att allt har gått så bra och att vi inte behövde göra kejsarsnitt på Caelyn. Det känns väldigt speciellt med två kullar så snart efter varandra, och jag är glad att en av dem bor hemma hos min fodervärd, för då kommer varje kattunge att få mer tid för socialisering med människor. Familjen D, där Caelyn bor, var även fodervärdar till J-kullen, och därför har allt gått smidigt, trots det oförutsedda som hände idag. Det är även fantastiskt tur att de bor så nära oss i Göteborg. Tack till er!


L och M är faktiskt två av mina favoritbokstäver när det gäller namn. Vår dotter, som jag kallar Lilla Lo här på bloggen, heter egentligen Moa Lo Linnea, och ni kanske därför kan räkna ut varifrån Moa Moonstone, Lo Lovebug och Linnea Lynx har fått sina namn?  


Ur M-kullen kommer jag bara att sälja en enda kattunge. Den första honan ska jag behålla själv, och jag söker därför en fodervärd till henne. Vem det blir har jag ännu inte bestämt. Den andra ungen ska fodervärdsfamiljen D få och den tredje ska ägarna till kullens pappa Indigo få. Den fjärde kommer jag att sälja.

Av Emelie - 21 oktober 2015 22:10

Fodervärden messade nyss att den sista kattungen är född och att allt har gått bra! Känns så himla skönt! :) Är så nyfiken på den lilla krabaten. Skriver mer när jag varit där imorgon.

Av Emelie - 21 oktober 2015 15:02

Både Caelyn och kattungarna mår bra. Minstingen Mollie äter duktigt precis som sina syskon och alla passar på att sova nu medan Caelyn får dropp. Margita berättade att Caelyns mamma Alice hade en väldigt likartad andra förlossning, där det gick lång tid innan sista ungen kom.

Och veterinären berättade att kattmammor, till skillnad från hundar, kan "stoppa" en förlossning om de exempelvis känner sig stressade.

Av Emelie - 21 oktober 2015 13:12

Veterinären har nu ultraljudat, och det ser ut att vara en levande unge kvar i magen. Hon har inget lågt kalciumvärde, men hon ska ändå få kalciumtillskott genom dropp här på djursjukhuset. Inget verkar onormalt i alla fall.

Av Emelie - 21 oktober 2015 12:25

Fodervärden B tror att det finns minst två ungar till i magen. De kommer antagligen att röntga för att se hur ungarna ligger.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se