Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 24 september 2015

Om Pick n Paint i Göteborg

Av Emelie - 24 september 2015 12:43

Nu ska jag berätta om stället där jag arbetstränar, Pick n Paint. Många har aldrig hört talas om det, så därför tänkte jag skriva om vad man kan göra där. Man kan komma dit alla dagar utom måndagar. De öppnar kl 11 på vardagar och kl 10 på helger. När man kommer dit så väljer man en vit omålad keramiksak som man vill måla, sedan får man en genomgång där vi går igenom färger och olika tekniker och sedan är det bara att börja måla. Det är lätt och roligt att måla, och man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. De flesta som kommer är barnfamiljer, men det är lika roligt för vuxna att måla keramiksaker, för det är ett kreativt och avslappnat sätt att umgås. Ibland har vi möhippor, företagsevent och barnkalas på Pick n Paint


Det finns hundratals olika mönster, färger och tekniker som man kan använda sig av, och även om man har varit där flera gånger så finns det alltid något nytt att upptäcka. Jag har varit där som kund en massa gånger genom åren, och jag har även tagit med mig Lilla Lo, H, mormor G, och min bror Henrik dit. Alla tyckte det var kul! På bilden ser ni några av de saker som jag och familjen har målat.

 


När Lilla Lo var liten så var Pick n Paint en av de få aktiviteter som både Lilla Lo och jag verkligen gillade båda två. Vi brukade passa på att åka dit efter skolan eller en vardag när Lilla Lo hade studiedag, för då var det lugnt och skönt därinne. Jag rekommenderar alla som kan komma iväg en vardag på dagtid att passa på då, för då brukar det vara mindre folk där. Man kan komma på drop in i mån av plats, men på kvällar och helger är det säkrast att boka i förväg. Att sitta och prata medan man målar keramik är avslappnande och för mig har det även fyllt en terapeutisk funktion. Rekommenderas!   


När man har målat färdigt så ska keramiken brännas i ugnen. 10 dagar senare får man hämta sina saker, och då har de blivit vackra och blanka och helt annorlunda, och det är så kul att se! Sedan några år tillbaka kan man även prova på glasfusing på Pick n Paint. Då kan man skapa vackra smycken eller fönsterdekorationer av glas. Det har blivit många presenter till nära och kära från mig i denna teknik genom åren.


Jag gillar verkligen att jobba på Pick n Paint, och är så glad att jag fått chansen. Tidigare har jag jobbat i många år som gymnasielärare, men när jag blev sjuk gång på gång så insåg jag att det inte skulle funka längre med läraryrket, och nu är jag alltså på Pick n Paint, och lär mig nya saker varje dag. Mina kollegor Malin och Denise är otroligt snälla och det är en dröm att få jobba med dem jämfört med hur det var på min senaste arbetsplats Humanus utbildning, som faktiskt var den värsta arbetsplats jag varit på, och det vill inte säga lite.   Tack och lov att jag aldrig behöver jobba där igen!    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se