Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2015

Av Emelie - 3 augusti 2015 10:29

Sussie tipsade mig om att man kunde könsbestämma mössen genom att titta på bröstvårtorna, och guess what? Jag gjorde det! Och jag hade helt otroligt mycket tur, för det visade sig att det finns hela fem honor i kullen! Precis vad jag önskade. Så nu har jag märkt hanen med svart märkpenna vid svansroten och hittat på nya namn:


A-kullen - växtkullen


Ambrosia, blå hona

Akacia, agouti hona

Akleja, agouti hona

Aster, agouti hona

Aranda, agouti hona

Amyris, agouti hane


ANNONS
Av Emelie - 2 augusti 2015 11:36

Jag har lagt en penna bredvid pygmémössen på en av bilderna för att ni ska fatta hur otroligt små de är. Men man måste ändå uppleva dem i verkligheten för att kunna ta in det. Den stora bruna är Mymlan och den stora grå är Pigge. Jag misstänker att Mymlan har en ny kull i magen, hon ser så rund ut. Det är tyvärr ganska vanligt att gnagare omparar direkt efter förlossningen. Deras livsfilosofi verkar vara att sätta så många ungar till världen som möjligt innan de dör. (De är ju bytesdjur och många överlever inte så länge.) Jag antar att det även är därför som hanarna har så stora testiklar i förhållande till kroppsstorleken.


Jag försökte könsbestämma ungarna igen idag, men misslyckades totalt. Tyckte att alla såg likadana ut. Måste varit önsketänkande igår när jag trodde jag kunde se en skillnad. Därför har jag och Lilla Lo bestämt oss för 6 namn, och ungarna kommer sedan att få heta dem, oavsett kön. (När de blir 4-5 veckor gamla så kommer jag att kunna se att hanarna har en pung, utan att behöva hantera dem.)

     


Välkomna till världen, A-kullen (växtnamnskullen):


Ambrosia (den enda blåa)

Akacia

Akleja

Anubias

Afodill

Amyris

ANNONS
Av Emelie - 1 augusti 2015 14:24

Idag upptäckte jag att mina två pygmemöss har fått ungar! Det ser ut att vara 6 stycken, varav en blå och fem agouti. Könen är jag fortfarande osäker på.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se