Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2015

Av Emelie - 19 augusti 2015 17:54

Måste bara visa er snyggingen Svalan:

 

Mormor G har i flera år gått och varit lite sugen på att skaffa katt, men aldrig riktigt velat slå till. Jag tipsade henne om att ta kontakt med närmaste katthem, Djurskyddet Västerbotten, men tänkte sen att jag hjälper henne lite på traven och mailar dem och frågar om det finns någon lämplig kisse. Önskemålet var en social och trevlig vuxen katt som kan vara både ute och inne och som trivs som ensamkatt.


Nu i kväll ringde ordförande för katthemmet, Gabrielle, och sa att hon hade hittat den perfekta katten för min mamma: Svalan. Och när jag sen såg bilden så blev jag alldeles kär: en vackrare huskatt har jag nog aldrig sett. Detta är vad vissa sibiruppfödare skulle kalla en "drömpadda": en svartsköldpadda med harlequinteckning, med jämn fördelning mellan det svarta och det röda, fantastiskt vacker öronplacering, stora klargröna ögon som man kan drunkna i. Att lyckas få fram en sån här kisse när man avlar på katter är SVÅRT. Jag kommer att bli så avundsjuk på mormor G och samtidigt jätteglad för hennes skull om hon adopterar den här katten! Tydligen har hon världens bästa temperament också, trots att hon haft en svår uppväxt.  

ANNONS
Av Emelie - 19 augusti 2015 15:57

Indigo och Caelyn fotade av Indigos matte Frida! I början var de lite smårädda för varandra, men nu är de bästisar!

ANNONS
Av Emelie - 18 augusti 2015 18:39

Idag såg jag och mina besökare en liten rosa "matbit" i terrariet. Det visade sig vara en nyfödd pygmebebis som hamnat lite fel. Och när jag lyfte på trätunneln låg det ett gäng bebisar under Mymlan och diade. Välkomna till världen B-kullen!

Av Emelie - 17 augusti 2015 09:16

Indigos ägare har hört Caelyn skrika till minst 7 gånger, vilket är tecknet på att de har parat sig på riktigt! Yey!

Av Emelie - 17 augusti 2015 09:14

Caelyn och Indigo har parat sig hela natten och morgonen, så nu tror vi att det blir kattungar!


Bild på Caelyn:

 

Bild på Indigo:


 

Förväntade färger på kattungarna: brunmönstrade, brunmönstrade med vitt, silvermönstrade, silvermönstrade med vitt, svarta, svart-vita, svartsmoke, svartsmoke-vita. Fodervärden och hankattägarna kommer att välja varsin kattunge ur kullen, troligtvis hanar. Jag kommer kanske att välja en hona ur kullen som jag vill ha på foder. Blir det fler än tre kattungar kommer jag att sälja dem.

Av Emelie - 14 augusti 2015 18:07

På söndag lämnar vi Caelyn hemma hos Indigo för parning. Det blir vår M-kull, och vi kommer att ha två kullar nästan samtidigt, varav en hos fodervärd.

Av Emelie - 14 augusti 2015 18:05

Jag och Lilla Lo har varit riktigt duktiga idag. Vi har identifierat Amyris bland alla hans systrar, trots att hans pung ännu inte hunnit utvecklas så mycket, och flyttat honom tillsammans med pappa Pigge till ett annat terrarium. Allt detta utan att någon av mössen rymde! Så nu bor alltså högdräktiga Mymlan tillsammans med sina fem döttrar, och snart ska det dyka upp ytterligare ett gäng pyttebebisar i buren. Det blir B-kullen, troligen Mymlans sista kull.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se