Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2015

Kvarnmott

Av Emelie - 30 augusti 2015 11:41

Nu ska jag berätta en äcklig sak. I vårt skafferi har vi fått ohyra, och jag har vid flera tillfällen försökt bli av med dem utan att lyckas. Denna ohyra spinner en sorts nät och de har små gula larver som är ca en cm långa. Den färdiga insekten har gråa vingar och det enda som är positivt med den är att katterna gillar att jaga den. Den gillar särskilt mycket att äta ekologiskt mjöl, solroskärnor, torkad frukt, ströbröd, och pygmémössens mat. Jag har känt mig rätt maktlös mot denna plåga, särskilt för att jag inte vetat vad den heter, men idag gjorde jag en grundlig genomsökning på nätet och kom fram till att insekten kallas kvarnmott. Så här såg burken med pygmémusmat ut igår och en larv i närbild:

 

  

Nu har vi:

  • Städat ut hela skafferiet.
  • Torkat rent med ättika.
  • Slängt massor av mat.
  • Ställt allt utom konservburkar etc i frysen. Där får de stå så länge. Den här gången ger vi inte upp så lätt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Christina Agersborg

5 september 2015 14:53

Hej. Jag har oxå haft /har dessa otrevliga djur i mitt skafferi. De är jätteäckliga och otroligt svåra att utrota. Däremot hade jag inte något namn på dem tidigare. Men nu när du säger det så liknar de verkligen en slags mal. Berätta gärna hur det går för dej att utrota dem. Jag har inte lyckats hittills. Inte helt i alla fall. Undrar hur och med vad de kom Unni skafferiet. PS. Jag hör dessutom av mej ang ev köp av katt. Ha det gott tills dess. Hälsningar Christina.

Emelie

5 september 2015 16:27

Ja, ibland funderar jag på att ta hit anticimex, men det är väl svindyrt skulle jag tro.

Vi ser fortfarande flygande djur lite då och då.

 
Margita

Margita

5 september 2015 22:00

buäää vad äckligt...jag fick en gång nån slags flygande insekt i ett foder till min nymfparakit. Det var läskigt...där flög konstiga insekter i mitt rum...uuuhaaa

Spännande med La Minelle! Nåt nytt om Caelyn?

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

6 september 2015 11:41

Jag ska åka och titta på Caelyns bröstvårtor i kväll!

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

10 september 2015 15:27

Hej!
För många år sedan hade jag också någon form av ohyra i skafferiet (det var på 80-talet och jag kommer inte ihåg vilken sort) och vi fick hem Anticimex som fick bort dem. Jag har på senare år haft möss i taket och då också fått hjälp av Nomore. Detta ingår ofta i hemförsäkringen och jag har inte betalt något alls vid dessa tillfällen. Kolla det! Kram Ann-Katrin

http://www.laghamras.se

Emelie

11 september 2015 17:15

Tack så mycket för hjälpen! Ska jag göra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se