Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2015

Av Emelie - 11 juni 2015 22:48

Det som inte fick hända har hänt. Jag såg att Gnidde och Snorkfröken parade sig och insåg att om 20 dagar kan jag ha musbebisar, vilket i och för sig är roligt, men jag hade hoppats att det skulle ta lite längre tid. Får Gnidde gå kvar med Snorkfröken så kan det bli en omparning direkt efter att första kullen är född, och det vill jag inte. Och jag vill inte heller att Gnidde ska behöva bo ensam resten av livet, eftersom dessa djur är utpräglade flockdjur. Jag bestämde mig därför att försöka sätta ihop Pigge och Gnidde, som ju är bröder och fortfarande väldigt unga, i det största terrariet, samt att sätta ihop tejerna i ett annat. Problemet var bara att när jag försiktigt plockade ut en sak i taget ur det stora terrariet för att försöka fånga Mymlan, som satt ihop med Pigge, så missade jag att Mymlan satt på en stor trärot som jag ställde på golvet. När Mymlan sen smet iväg i världens fart så hann jag såklart inte fånga henne. Jag och Lilla Lo skymtade henne ett par gånger, men sen var hon borta igen. Det här var ju inte direkt det man helst vill råka ut för sent på kvällen, särskilt inte om man är stresskänslig som jag. Suck!    


Det första jag gjorde när jag fattade vad som hänt var att sätta in alla fyra katter i vårt sovrum och regla dörren utifrån. Sedan försökte hela familjen att fånga in Mymlan utan resultat. Vi rev ut allt som stod bakom TV-hyllan, och det var en massa skräp och jox, men ingenstans hittade vi Mymlan. Nu har vi delat av lägenheten så att katterna inte kan ta sig in i vardagsrummet. De får i stället vara i köket, eftersom min man inte kan sova med katter i sovrummet. I morgon ska han dessutom åka iväg till Motala för att cykla vätternrundan, som han har övat inför i flera månader.   Själv har jag, på inrådan från någon på nätet, byggt en sorts trappa av böcker ner till en låda med höga kanter, där jag hoppas att Mymlan ska hoppa ner och sedan inte kunna ta sig upp. I lådan finns mat och vatten och gömställen. 


Varför skaffade jag dessa pygmémöss, varför?  

Av Emelie - 11 juni 2015 20:16

Jag pratade precis med Camilla. Piggelin verkar lugn och visar inga tecken på värkar. Antingen var det bara en unge i magen, eller så kommer det en eftersläntrare. Vi får se.

Av Emelie - 11 juni 2015 17:44

Nu har det fötts en liten bebis som verkar vara brunmönstrad med vitt! Piggelin skötte allt helt själv och var jätteduktig. Grattis Camilla och Piggelin!

Av Emelie - 11 juni 2015 17:06

Jag pratade just med Camilla, som har Piggelin, och hon ligger just nu i bolådan och har krystvärkar! Jag håller er uppdaterade!

Av Emelie - 10 juni 2015 23:14

Vi håller tummarna för att det ska bli en fin och frisk kull, med både en kompis till Caelyn och en kompis till Indigo!

Det kan komma många olika färgvarianter och mönster i kullen, så det ska bli jättespännande: agouti eller solid, med eller utan silver och med eller utan vitt.

Av Emelie - 10 juni 2015 15:28

Nu har vi HCM-testat Caelyn och La Minelle, båda hade friska hjärtan. Tidigare idag testades Indigo. Nu blir det parning på Caelyns nästa löp!

La Minelle och Helga ska paras med Julian så snart han har blivit ett par månader äldre och HCM-testats.

Av Emelie - 7 juni 2015 15:55

Jag vet att det verkar galet, men jag åkte igår till Jönköping mitt i natten för att hämta två pygmémöss från Finland, eftersom jag ville ta chansen att få in fler obesläktade djur. Jag tänkte att det kan dröja innan jag får chansen att köpa in djur igen. Det blev två hanar, Antenna (för att en annan hane bitit av hans svans) och hans son Pomppi (som betyder Lille Skutt). Antenna är brun och Pomppi är grå. Tills vidare bor de tillsammans i mitt nya terrarium. Tack Marika Lähde! Här är Antenna:

     

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards