Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 juni 2015

7. anledningar till att afrikanska pygmémöss är det coolaste och roligaste husdjuret

Av Emelie - 30 juni 2015 12:24

1. De är små. Helt otroligt små och gulliga. Det går inte att fatta hur små de är förrän man har sett dem i verkligheten. Jag lovar att man blir helt kär! Faktum är att Mus Minutoides är ett av världens minsta däggdjur.

2. De är i stort sett helt luktfria. Alla som någon gång har haft vanliga möss till husdjur vet att de, särskilt hanarna, luktar väldigt illa. Samma sak gäller vissa andra gnagare, exempelvis guldhamsterhonor. Pygmémöss är helt annorlunda. Eftersom dessa möss lever i ett varmt klimat, så kissar och bajsar de väldigt lite, och deras kiss luktar i stort sett inget heller.

3. Ytterligare en fördel med att pygmémössens litenhet och luktfrihet är att man bara behöver städa buren en gång i månaden, om ens det. De är mycket lättskötta med andra ord. Städning av burar är ju annars en av de tråkigaste sakerna med att ha smådjur, tycker i alla fall jag. Vatten måste man såklart byta varje dag till mössen, men maten behöver man sällan fylla på, eftersom de äter så lite.

4. Pygmémössens terrariehem kan inredas med vackra grenar och andra naturmaterial, vilket gör att terrariet även fungerar som en vacker prydnad i hemmet. En lagom stor grupp med pygmémöss kan vara tre till fyra  möss av samma kön. Man inreder med många olika saker för mössen att gömma sig i och klättra på.

5. Även om de flesta människor ha pygmémöss ungefär som ett "akvarium" att titta på, så kan man faktiskt, om man är väldigt stadig och lätt på handen, tämja dessa möss till att sitta i handen. Det förutsätter förstås att man är extremt försiktig, eftersom man lätt kan skada dessa möss på grund av att de är så små och vi är så stora.

6. Det kostar inte alls mycket att ha pygmémöss. Deras hem kan faktiskt bestå av en plastlåda med lock. (Självklart behöver man borra massor av pyttesmå lufthål också.) Sedan behöver man bara en pytteliten vattenskål, en pytteliten matskål, (Glimma ljushållare från IKEA funkar bra) lite äggkartonger, andra kartonger, toarullar, grenar osv, och sen har mössen ett roligt hem att vara i. Maten kan man helt och hållet köpa på ICA. Blanda ihop följande: en påse undulat- eller finkblandning, en del skalade sesamfrön, en del krossade linfrön, en del hirs, en del mandelmjöl, tre delar krossat kattungetorrfoder av högsta kvalitet (krossa i en mortel eller mixer), en del quinoafrön, en del chiafrön.

7. Alla människor gillar att ha något som gör dem speciella. Att ha pygmémöss hemma är en kul sak du kan berätta för någon du nyss har träffat för att känna dig lite cool och annorlunda. Och när du har gäster hemma har du den perfekta kvällsunderhållningen: pyttesmå möss som kilar omkring och till och med skuttar högt i luften. Mycket bättre än TV!

     


 
ANNONS
 
Ingen bild

Thilde

25 augusti 2015 20:28

Gud vad fina o, intressanta. ska utöka vår "djurfamilj" nästa år. Vars får man tag på dessa och vad kostar dem?

Emelie

26 augusti 2015 00:20

Jag bor i Göteborg och du kan kontakta mig på saga_emelie@hotmail.com. Jag tänkte ta 150 för honor och 100 för hanar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se