Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2015

Av Emelie - 14 april 2015 13:21

...hon slickar i sig allt möjligt från din tallrik. Till och med ärtsoppa! ;)

ANNONS
Av Emelie - 13 april 2015 15:09

Honorna Gulda, Gnistra, Glimma (som är ljusast på nosen) och Glittra:

   

Hanarna Glitter, Guld och Gyllen:

   

ANNONS
Av Emelie - 12 april 2015 21:07

Den här fantastiskt snygga killen heter Laghamras Wilhelm och kan kan tänka sig att bli avelshane när han blir stor. Maila mig vid intresse så förmedlar jag kontakten! saga_emelie@hotmail.com

Av Emelie - 12 april 2015 18:19

Idag får Aura för första gången i sitt liv träffa en kille, mushanen Anubis. Det har gått väldigt bra hittills, och Anubis är verkligen en kille med supertemperament. Tror det blir jättemysiga ungar.

De andra mushonorna Solaris och Sol får däremot vara för sig själva i det andra terrariet. Aura ska bara få vara med sin pojkvän under två veckors tid, för en dräktig hona som snart ska föda kan tydligen para sig igen och sedan "spara" sperman i flera dagar, vilket säger en del om hur fenomenala gnagare är på att föröka sig. Blir det inga ungar så provar jag igen helt enkelt.

Av Emelie - 11 april 2015 18:47

Hamsterhanarna är nu så stora att de måste separeras från honorna. Och om bara någon vecka kan hamsterungarna flytta till sina nya kärleksfulla hem. Det går så fort med hamstrar, och det är även en del av charmen med att föda upp smådjur, att man ser dem utvecklas mer och mer för varje dag.

Lite uppdatering av vad som händer här i uppfödningen: imorgon kommer mushanen Anubis hit för att paras med Aura. Jag har gjort iordning ett fint terrarium till kärleksparet.

Eftersom mössens dräktighetstid är cirka 22 dagar, så kommer jag dels att väga Aura regelbundet och dels kommer jag att separera dem efter 20 dagar för att se om det föds några bebisar. Vill ju inte riskera att hon blir parad direkt efter att första kullen är född, vilket annars kan hända. Och så hoppas jag på en liten kull där ungarna blir lätta att sälja! De kommer såklart att socialiseras så mycket att de blir trevliga och tama husdjur. Aura kommer att få flytta tillbaka till sina systrar Solaris och Sol efter parningen, eftersom honmöss brukar hjälpa varandra med ungarna. För säkerhets skull har jag gjort i ordning två hus i barnkammaren ifall systrarna vill komma bort ifrån bebisarna ibland.

Kattbebisarna i Helgas mage beräknas födas runt den 22 april, och det kan tyvärr bli så att det inte finns kattungar för alla som vill tinga, men vi får hoppas på det bästa. Jag behåller eventuellt en hona ur kullen hos fodervärd.

Den sibiriska honkatten Piggelin, som ägs av en ny uppfödare utanför Göteborg, är precis parad, och jag kommer att hänvisa intressenter till hennes matte. Förväntade färger på den kullen är framför allt brunmönstat med eller utan vitt.

Av Emelie - 11 april 2015 12:28

Vi har precis vägt Helga nu och hon har gått upp 600 gram. Jag gissar att hon har 3 kattbebisar i magen, men om ett par veckor får vi svaret.

 

Helga när hon var yngre.

Av Emelie - 8 april 2015 22:31

...jag har syndat.

Det började med att jag har haft ont i magen i flera dagar och så tyckte jag att jag skulle få äta nåt gott för omväxlings skull. (Och om magontet nu beror på candidan eller på dieten eller på nåt virus eller på nåt annat, ja det vete katten.) Men jag bestämde mig i alla fall för att tröstäta nybakt bröd med smör och ost till lunch. Det luktade så gott.

Och sen dess har jag flera gånger ätit saker som inte ingår i dieten: cheesecake, muesli, glass och Actimel. Och det smakade sååå gott. Men i morgon måste jag skärpa mig. Fattar inte hur jag ska bli av med candidan nu, känns som att dieten inte hjälper, och inget annat heller. Och går jag till läkaren så blir jag idiotförklarad. Hjäääälp!

Av Emelie - 7 april 2015 17:47

Yey! Nu ska jag för första gången testa att avla på möss. Min dotter, som i början var väldigt skeptisk, gav till slut med sig. Den första bilden visar min hona Aura, som har min favvofärg recessive yellow. Den andra visar hennes blivande fästman Anubis, som enligt uppfödaren Sussie är en mycket vacker engelsktypad satinkille. Mönstret kallas broken.

Jag har försökt räkna ut förväntade färger, men är ju nybörjare på möss. Jag tror i alla fall att det kan komma cinnamon, choklad, svart och agouti. Troligen satin. Kanske även vitfläck, tan och c(e). Alla kommer att vara bärare av recessive yellow. Hör av er om ni är intresserade av att köpa möss av mig!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se