Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 28 april 2015

Ovisshet: Vad vill jag? Egentligen?

Av Emelie - 28 april 2015 23:56

Jag har precis börjat fatta att det inte blev några kattungar den här gången och befinner mig i ett läge där jag har väldigt svårt att bestämma mig hur jag vill göra med musuppfödningen och hamsteruppfödningen, och med allt annat också för den delen. Det har aldrig hänt mig tidigare att en kattparning inte har tagit.

Grön rehab är slut, Helga fick inga kattungar och stället som jag ska börja arbetsträna på ska säljas eller läggas ner den sista augusti.

Ibland tänker jag att jag inte vill föda upp smådjur, jag vill ha så få djur som möjligt och satsa på att resa och göra andra saker i stället, som att läsa böcker. Skönt att inte behöva ha ansvar för en massa djur.

Kanske är Helgas tomma mage ett tecken som visar att jag ska minska min uppfödning? Eckhart Tolle brukar säga att såna här livssituationer är en möjlighet för en människa att bli mer medveten om det formlösa i tillvaron. En möjlighet att sluta identifiera sig med egot. Tricket är att inte börja fylla tomrummet med något annat, utan att tillåta sig att känna det man känner. På Grön rehab kallar de det att "härbergera känslor" i stället för att fly från dem.

Ibland tänker jag att jag vill ta vara på de fina hamstrar och möss jag faktiskt har nu och avla vidare på dem. Tänk om jag lägger ner nu och sen ångrar mig? Tänk om jag ger upp för lätt? Jag vet ju inte vad jag vill göra i stället. Har ingen aning faktiskt. Inte för att jag har sådär jättemycket energi att lägga på nåt stort projekt, men ändå. Bäst är väl att acceptera allting precis som det är och att leva med vissheten om att allt befinner sig i konstant förändring. Men det som upplever förändringen, det har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det är samma nu, samma jag, samma medvetande.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se