Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 28 mars 2015

Hamsterungarna igen - försök till färgbestämning

Av Emelie - 28 mars 2015 09:31

Jag upptäckte att jag skrivit fel på en hamsterunges namn i förra hamsterinlägget. Den hona som är silvergrå umb heter Gnistra och inget annat.


Ungarna är idag 10 dagar gamla. För er som är nya kan jag berätta att mamma Miss Emmi's Flufflisa är Silvergrå umb skp och pappa Bamse är black-yellow (ev. black silver pearl). Föräldrarna KAN vara cremebärare. Jag kommer självklart att registrera alla tveksamma fall som cremegula.


Här är mitt nyaste försök till färgbestämning:


Hela kullen:

   

Guld (hane) och Gulda (hona). Gulda är den med mest gult och röda ögon. Gulda går ev. i avel. Guld är den ljusaste med mörka öron. Just nu tror jag att Guld är silver pearl och att Gulda är rödögd gul (honey), ev. kan de vara cremegula. Jag tar tacksamt emot hjälp från personer som kan se skillnad på gult, cremegult och creme. Skriv kommentar här på bloggen eller på Facebook!

     

Glittra och Glimma (honor). Glimma är den ljusaste med mest gula fläckar. Jag tror att båda är normalfärgade skp.De kommer ev. att gå i avel.

       

Glitter och Gyllen (hanar). Jag tror Glitter är silvergrå umb och Gyllen normalfärgad umb. 

   

Gnistra, som jag tror är silvergrå umb eller möjligen homozygot silvergrå umb.

        
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se