Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 mars 2015

Hamsterbebisar och lite om kattungarna

Av Emelie - 26 mars 2015 14:57

För er som undrar hur det går med kattungarna så kan jag berätta att Helga nu är tydligt dräktig och hon är även lugnare än vanligt. Hon kommer ofta till oss i familjen och ligger på bröstet och vill bli klappad. Hon äter kattungetorrfoder och kokt ägg helst av allt. Beräknad förlossning är den 22 arpil.


Sen kommer vi till hamsterungarna. Jag tror numera att Glittra är silvergrå umb och att Glitter ev. kan vara silvergrå snarare än normalfärgad. Jag tog några bilder, och här kan man tydligt se att ungarna kivas om att vara underst i högen. De börjar faktiskt bli riktigt söta nu. Jag har börjat lägga in lite smakportioner av mat i boet, då jag har märkt att de faktiskt börjar äta tidigare än man tror. 


Den ljusa rödögda honan och de två sköldpaddsmönstrade honorna kommer jag att hålla på lite, tills jag och den andra uppfödaren har bestämt vilka två vi behåller i avel. Sköldpaddshonan Glimma går nästan säkert till avel. Den silvergrå umbhonan Glittra och de tre hanarna finns tillgängliga att tinga från och med två veckors ålder genom att betala tingningsavgiften på 100 kr. Då är ni även välkomna att hälsa på. Det finns nu många intressenter till hamsterungarna och jag kan därför inte garantera att man får tinga sitt förstahandsval.


Vi lyckades inte para Fluffapuffa i måndags som planerat, så nu har vi bestämt oss för att vänta med att para henne till maj månad.


Den fina silverdovehanen Alvin med lockig päls och helmysigt temperament söker fortfarande fodervärd. Han kan flytta till sitt nya hem redan nästa vecka om transporten går som planerat.

   


 
ANNONS
 
Ingen bild

Catharina

26 mars 2015 16:36

Är det den grå honan glittra som ligger underst i högen på den översta bilden?

Emelie

27 mars 2015 19:28

Japp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se