Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 18 februari 2015

Har funderat på att ta en kull på möss igen...

Av Emelie - 18 februari 2015 16:35

Jag tyckte att jag fick en sån bra ide': jag kan föda upp en kull med möss om jag kastrerar hanarna, för då kan de bo tillsammans med andra möss och då luktar inte kisset illa. Men först tänkte jag såklart försöka sälja hanarna okastrerade till uppfödare med flera. Det är dock inte säkert att man lyckas sälja någon hane, så det kan man inte räkna med.

MEN det finns bara ett LITET problem med min kastreringsplan: det kostar 1200 kr att kastrera en hanmus, och i en kull kan det komma kanske 10 hanar, för möss kan få riktigt stora kullar. Det blir 12000 kr sammanlagt. Sedan säljer man en mus för högst 150 kr. Ja, ni fattar att det kan bli riktigt dyrt. Ett alternativ är ju förstås att behålla alla hanarna i varsin bur, men då blir det 10 burar...eller att sälja dem som ormmat...eller att ge bort dem till en djuraffär...

...men...det vore så himla kul med små musungar! Möss är bland de charmigaste husdjur jag vet och det vore så mysigt med egenuppfödda möss.

Om jag gör så här då: först gör jag jättemycket reklam för musungarna på Mus iFokus och Facebookgrupper för möss. Där försöker jag dels sälja honorna i par eller i grupper om tre (utom två eller tre honor som jag behåller). Sen kontaktar jag de närmaste uppfödarna häromkring och erbjuder dem att köpa hanmöss. Slutligen behåller jag maximalt fyra hanmöss som jag kastrerar och som får bo tillsammans. Blir det några möss över så ger jag bort dem till närmaste djuraffären. Har jag tur så blir det inte så många hanar i kullen. Vad tror ni om det? Det borde kunna funka tycker jag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se