Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 februari 2015

Mycket bra bedömning

Av Emelie - 14 februari 2015 14:39

Nu har Joanie fått sin domarbedömning. Hon blev bäst av alla sibiriska kattungar på utställningen och den 15:e bästa kattungen på dagens utställning. Bedömningssedeln kryllar av ordet "ex", vilket betyder excellent, så jag är riktigt nöjd. :)

Jag kommer alltid att sätta hälsan och temperamentet framför utseendet när jag väljer avelsdjur, men det är ändå jättekul när även kattdomarna är nöjda med katterna jag fött upp. Det visar ju även att jag har hyfsad koll på rasstandarden.

Ett litet tillägg: man kan inte bara avla på de mest rastypiska djuren i en ras. Gör man det så kommer avelsbasen att bli för liten, och då får man förr eller senare hälsoproblem och inavelsproblem. Därför behöver man även avla på katter som inte vinner utställningar, men som är tillräckligt bra enligt rasstandarden. Och framför allt behöver man ta med faktorer som hälsa och temperament när man selekterar avelsdjur. Jag är väldigt nöjd med mina avelskatter, men jag är även medveten om deras svagheter.


Lite bilder från dagens utställning:

               

Fotografer: Hilding Nilsson och Moa Nilsson.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna

14 februari 2015 16:38

Grattis Joanie!:)

Emelie

15 februari 2015 09:48

Joanie tackar!

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

15 februari 2015 11:39

Grattis Emelie! Vad roligt!

http://www.laghamras.se

Emelie

15 februari 2015 11:53

Tack! Det var kul!

 
Ingen bild

Anna-Maria J

12 mars 2015 20:58

Joanie var en liten sötis, snäll o rar sibbe.

Emelie

13 mars 2015 07:03

Tack Anna-Maria!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se