Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 5 december 2014

Nu har jag gjort färdigt hemmet till två musflickor:

Av Emelie - 5 december 2014 11:49

 

Visst blev det fint? Då möss till skillnad från hamstrar är bra på att klättra och har bra balans så fick jag tänka lite annorlunda än jag brukar. Jag har försökt hålla mig till ett naturtema med mycket trä, naturstenar och snäckor. Det mesta är saker jag haft till mina dvärghamstrar. Bottenströet är Carefresh. Det enda som saknas nu är matskål, fler hål i "taket" och en bakgrundsbild till akvariet. Ni kanske tycker det är konstigt att jag har gjort i ordning hemmet innan jag har hittat två möss, men jag har ingen brådska utan väntar hellre på "rätt" muspar. Blev så inspirerad när jag läste den här tråden på Mus i fokus


Nu har jag ännu inte ägt några möss själv, men vad jag förstått när jag läst på nätet är att möss är bra för människor som är kreativa med att skapa roliga hem åt sina möss, men som kanske inte har så mycket plats eller pengar. Ett mushem kan man skapa av 100% återvunna saker och man kan ändra inredningen i det oändliga. Fascinerande hur mycket fantasi musägare kan ha! En annan sak som jag gillar med möss är den enorma variationen vad gäller färger och mönster och att möss brukar kunna bo två eller flera tillsammans. Möss är mycket mer sociala än hamstrar och kan bli riktigt tama och mysiga. De rymmer inte så ofta från sina hem, så en del har öppna burar/lådor till sina möss.


Möss äter det mesta, även om allt såklart inte är nyttigt för dem. Många blandar eget musfoder av gryn med mera. Mus ifokus är en jättetrevlig sajt med informativa inlägg skrivna av människor som verkligen vill djurens bästa utan att kritisera andra. Eftersom det i stort sett är omöjligt att tjäna pengar på att föda upp möss så präglas klimatet av gemenskap och öppenhet snarare än konkurrens. Rekommenderas!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se