Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 3 december 2014

Avelsfunderingar

Av Emelie - 3 december 2014 23:34

Just nu funderar jag mycket på om jag ska låta La Minelle få någon fler kull eller inte. Det som talar emot är att hon är en lite överbeskyddande mamma med tendens att flytta sina ungar. En annan nackdel är att hon bara kan paras med hanar som är testade fria från PK-genen.

Fördelar med henne är att hon är barnbarn till Elton och att hon är en vacker och rastypisk katt med lättskött päls. Hon har många friska och hälsotestade katter i sin stamtavla. Vi får se hur jag gör, har inte bestämt mig ännu.

De enda kattavelsplaner jag har för tillfället är att Helga ska paras ungefär i februari och att Caelyn ska paras ungefär i juni nästa år. Sen får vi se.

Vad gäller hamstrarna så har jag bara en plan: Fluffapuffa ska paras med Adrian (från Blackandblues uppfödning) ungefär i mars månad. Sen vet jag inte om och hur jag vill gå vidare med hamstrarna.

Ursprungligen hade jag tänkt köpa tre nya hamstrar, men det blev bara en till slut på grund av en massa strul. Det kändes lite snopet men samtidigt lite skönt också med lite färre djur. Det känns som en ständig balansakt för mig att ha lagom många djur och att föda upp i lagom stor skala. Jag vill ibland mer än vad jag orkar med att ro i land.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se