Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2014

Av Emelie - 15 november 2014 20:54

Jag är förstås helt kär i kattungarna redan, men La Minelle litar inte på att jag klarar av att hantera hennes ungar utan att skada dem, så hon vakar över dem som en hök. När jag försökte flytta ungarna till bolådan som jag alltid brukar göra så kom hon och försökte dra dem ur min hand, så hon fick förstås som hon ville, men jag lyckades i alla fall ta bort de blodiga handdukarna.

Jag har tittat lite på ungarna igen och en sak som är väldigt gullig är att Kastor verkar ha en fläck med rosa på nosspegeln, medan resten av nosen är tegelfärgad. Katter med vitfläck över nosen brukar ha rosa nosspegel, men på honom verkar bara en pytteliten del av av nosen vara vitfläck, vilket är ovanligt. Jag tror han blir en riktig charmör. Färgen är svartsilvertigre' med vitt.

Jag var även nyfiken på att se Kajsas mage, och upptäckte att hon har en liten vit fläck på magen och en annan på bröstet. Dessutom varsin liten vit fläck på varje tass och en på hakan. Lille Kevin känns som en klar bruntigre'. Han är otroligt söt. Ja, vad kan jag säga? Jag är KÄR!

Av Emelie - 15 november 2014 13:48

Alla tre kattungar ser ut att må bra. De vägde mellan 92-102 gram vid födseln, Kastor var tyngst. De äter nu så mycket de bara kan för att växa ordentligt och få i sig den nyttiga råmjölken. Kastors päls är lite vågig och han har lite vitt på nosen:

 

Kevin spann faktiskt lite grann alldeles nyss:

 


Kajsa har fått sitt namn efter vår fina röda huskatt med samma namn. Hennes teckning är otroligt lik Diva från D-kullen, men de är inte släkt. En bra sak med Kajsa är att hon är väldigt lätt att färgbestämma. Ingen "dålig smoke" eller brunaktiga nyanser så långt ögat når, utan hon är helt korpsvart med vita, nästan helt symmetriska tecken. Sånt är jättebra för en katt som kanske ska bli utställningskatt. Men en svart utställningskatt kan man tänka på att inte låta den vara ute i solen för mycket på sommaren, för då bleks pälsen. Det är även viktigt att ge mat av hög kvalitet till en svart katt så att det finns tillräckligt med näring så att det svarta pigmentet kan komma till sin rätt. Här är Kajsa tillsammans med Kevin:

   

"Här finns inget att se", säger La Minelle:

 



Av Emelie - 15 november 2014 11:22

Efter en lång natt utan den minsta sömn känns det skönt att allt har gått bra. Jag tror nog inte att det föds någon fler kattunge, så jag vill hälsa K-kullen välkomna till världen:
Kat Kiss Kajsa, svart-vit hona (stannar troligen hos fodervärd)
Kitty-Korner Kevin, brunmönstrad hane
Kastor Kestrel, svartsilvermönstrad-vit hane

Av Emelie - 15 november 2014 10:34

Svartsilvermönstrad med vitt: Kastor.

Av Emelie - 15 november 2014 08:57

En liten Kevin som är mönstrad utan vitt.

Av Emelie - 15 november 2014 08:03

...äntligen är den första kattungen född! Det är en liten svart-vit hona vid namn Kajsa. Hennes tassar och haka är vita, resten är svart.

Av Emelie - 15 november 2014 02:11

La Minelle har varit i förlossningslådan flera gånger (=nedersta hyllan i garderoben där alla honor brukar vilja föda), men sedan har hon gått ut igen, gått på lådan, legat på golvet, nosat runt, lockat på mig, sedan tillbaka till lådan, kollat var de andra katterna är, morrat åt dem, sen ut igen. Just nu ligger hon och sover på en stol. Jag antar att detta kallas för "öppningsfasen".   

Av Emelie - 14 november 2014 23:02

Jag tror att nåt är på gång för La Minelle vill vara i närheten av mig hela tiden och hon jamar mer än vanligt. Kanske blir det en lång natt...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards