Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 15 november 2014

Första bilderna på K-kullen

Av Emelie - 15 november 2014 13:48

Alla tre kattungar ser ut att må bra. De vägde mellan 92-102 gram vid födseln, Kastor var tyngst. De äter nu så mycket de bara kan för att växa ordentligt och få i sig den nyttiga råmjölken. Kastors päls är lite vågig och han har lite vitt på nosen:

 

Kevin spann faktiskt lite grann alldeles nyss:

 


Kajsa har fått sitt namn efter vår fina röda huskatt med samma namn. Hennes teckning är otroligt lik Diva från D-kullen, men de är inte släkt. En bra sak med Kajsa är att hon är väldigt lätt att färgbestämma. Ingen "dålig smoke" eller brunaktiga nyanser så långt ögat når, utan hon är helt korpsvart med vita, nästan helt symmetriska tecken. Sånt är jättebra för en katt som kanske ska bli utställningskatt. Men en svart utställningskatt kan man tänka på att inte låta den vara ute i solen för mycket på sommaren, för då bleks pälsen. Det är även viktigt att ge mat av hög kvalitet till en svart katt så att det finns tillräckligt med näring så att det svarta pigmentet kan komma till sin rätt. Här är Kajsa tillsammans med Kevin:

   

"Här finns inget att se", säger La Minelle:

  
ANNONS
 
Margita

Margita

15 november 2014 17:08

Grattis Emelie till "våra" kattungar! hihi
De ser så fina ut och La Minelle verkar trivas! <3
Kram

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

15 november 2014 17:58

Ja visst är vi duktiga uppfödare! :) La Minelle är en jätteduktig mamma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se