Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 8 november 2014

La Minelles kull, K-kullen, föds snart!

Av Emelie - 8 november 2014 20:50

Nu är det inte så lång tid kvar tills La Minelles kull föds. Jag gissar att det blir 3 eller 4 kattungar. Jag brukar hålla handen på hennes mage och känna fosterrörelser. Jag har förstås gjort i ordning hennes bolåda, men jag har ännu inte sett henne provligga i den. Det var riktigt länge sen som vi hade kattungar här hemma nu, det var G-kullen som var den senaste kullen här hemma.


La Minelle är speciell för mig på flera sätt. Jag köpte henne mycket för att hon är barnbarn till Elton, och Elton är i sin tur son till två av mina allra första avelskatter, Lisen och Jasper. Så La Minelle är den katt jag har bäst kännedom om katterna bakåt i stamtavlan, och hon är min chans att avla vidare på katterna från min tidigaste uppfödning. La Minelles mormor är Alice, och Alice är även mamma till Caelyn, J-kullens mamma, som Margita har fött upp. Så J-kullen och K-kullen kommer nog att likna varandra tror jag eftersom båda har Maxim som pappa och för att deras mammor är släkt med varandra. La Minelle har alltid varit minstingen i vår kattgrupp här hemma. Hon har liksom bara funnits där på ett självklart sätt från första början och inte gjort så mycket väsen av sig.


La Minelle är den som kom hem till oss sist av alla katter. Hon tydde sig direkt till Helga, och även om Helga bara är ett par månader äldre än La Minelle så har hon blivit en sorts mamma till henne. Därför känns det lite konstigt att La Minelle nu är den som först ska bli mamma. Jag hoppas att hon kommer att låta Helga hjälpa henne med kattungarna. Så här söt var La Minelle när hon flyttade hem till oss vid 12 veckors ålder:

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sofia, Karlstad

8 november 2014 21:55

Vi ser sååå mycket fram emot La Minelles kull! Hon är jättefin!

Emelie

9 november 2014 18:09

Vad roligt! De kattungarna är verkligen efterlängtade!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se