Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2014

Av Emelie - 8 oktober 2014 18:38

De två ljusaste hanarna är extremt svåra att färgbestämma, så deras färger är än så länge mycket preliminära. De andra färgerna är förstås också preliminära. Låt mig presentera Cindys och Dr Whos kull:

Hanar:
Fluff, svart
Fluffis, normalfärgad
Fluffe, normalfärgad
Fluffboll, silver pearl
Fluffenpuffen, rödögd silver pearl

Honor:
Fluffapuffa, rost - (stannar troligen)
Fluffa, normalfärgad sköldpadd
Fluffelina, silvergrå heterozygot
Flufflisa, silvergrå heterozygot umborous

Alla honor kommer att registreras som sköldpadd enligt SHFs regler.

ANNONS
Av Emelie - 7 oktober 2014 21:28

Nu är kattbebisarna två veckor gamla, och det är dags för deras första avmaskning med Banminth. De har nu öppnat sina små ögon, börjat kravla omkring i lådan, och titta på oss människor med fascinerade ögon, tvätta sina små tassar och sträcka ut sig och gäspa så där gulligt som katter gör. Det var inte lätt att fota dem idag kan jag säga, men en liten känsla kan ni i alla fall få för hur underbart söta de är i verkligheten:

Julian:

 

Jessie:

 

Janis:

 

Joanie:

 

Jolene:

 

ANNONS
Av Emelie - 7 oktober 2014 10:36

Jag har kommit på att den mörkaste hanen i Cindys kull kan vara svart. Det blir i så fall den första svarta hamster jag har fött upp och det var totalt oväntat i den kullen! Sånt är det mest spännande med recessiva gener: de kan dyka upp där man minst anar det! Sedan har jag tänkt att den gulbeiga honan skulle kunna vara gul umb, men jag är fortfarande osäker på hennes färg.

Av Emelie - 6 oktober 2014 11:02

Idag har jag försökt könsbestämma och gissa färgerna på hamsterbebisarna i F-kullen. Så här tror jag det ser ut:

Hanar
2 riktigt ljusa, varav en rödögd. Jag gissar på creme eller gul. Den rödögda är då även cinnamon.

1 riktigt mörk med mörk mage. Jag gissar normalfärgad umb.

2 mörka utan mörk mage. Jag gissar normalfärgade eller silvergrå heterozygot.

Honor
1 varmbeige. Jag gissar rost eller nåt annat som jag inte vet vad det är.

1 gråfläckig. Jag gissar silvergrå sköldpadd.

1 ljusgrå. Jag gissar homozygot silvergrå.

1 mörkgrå. Jag gissar silvergrå heterozygot.

Av Emelie - 4 oktober 2014 18:31

Jag brukar säga att jag har världens bästa kattköpare och det stämmer verkligen! Titta här vilken snygg kattmöbel Ikas husse har byggt! Först är det en IKEA Billy- bokhylla där han har gjort hål i hyllorna och klätt med en matta, sen är det en hylla där hon kan promenera över husses och mattes huvuden när de sitter i soffan. Genialiskt!

Av Emelie - 4 oktober 2014 16:18

Alla nio minibebisar ser ut att må bra och utveckas fint, tack och lov. Två av hamsterungarna är superljusa, varav en har röda ögon. Jag gissar att de är homozygota silvergrå, men det finns en liten chans för gult också. En har en spännande ljusbeige färg, vilken jag inte ens kan gissa färgen på, en är mellanmörk med tydliga sköldpaddsfläckar, resten är mer eller mindre mörka, några med mörk mage (umbtecknade) och några med ljus mage (utan umb). Jag är så nyfiken på dessa små krabater, och en av honorna kommer jag att behålla här hemma som avelshamster. Just nu är jag sugen på den som är tydligt sköldpaddsmönstrad, eller den rödögda, men vi får se vilken det blir. I första hand går jag ju på temperamentet!

Av Emelie - 4 oktober 2014 10:30

Nu när hamstermammorna har ungar så behöver de extra mycket näringsrik mat. De har nu fått en barnmatspure' med potatis, majs och kalkon, vilket de slickar i sig med god aptit. Maten innehåller Omega-3, vilket är bra för hjärnans utveckling. Annars försöker jag ge så varierad och näringsrik mat som möjligt, både till ungarna och mammorna.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se