Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2014

Av Emelie - 21 oktober 2014 16:40

Idag känner jag mig som en stolt uppfödare. Indigo, Iggy och Ika var helt knäpptysta under hela resan till veterinären, och precis lika tysta både när de blev vaccinerade och när de blev chippade. Det har aldrig hänt mig innan att hela kullen var helt tyst.

Och inte nog med det: veterinären kunde inte hitta ett enda litet fel eller problem med någon av kattungarna, utan det var bara lovord! Jag håller tummarna för att Indigo ska få ge någon eller några kullar när han blir stor. Han är mycket lovande exteriört och har ett fantastiskt temperament. Ingen annan i kullen ska gå i avel och hans mamma ska inte få någon fler kull. Hör av er till mig om ni vill anlita hans tjänster!

Kullen:

 

Indigo:

   

Iggy:

     

Ika:

   

Mamma Hilma:

 

ANNONS
Av Emelie - 21 oktober 2014 14:30

Ni som följer min blogg kanske minns att jag ett tag inte visste om jag ville fortsätta med hamsteruppfödningen. Men E- och F-kullen har fått mig på nya tankar. Jag har faktiskt tingat minst två hamstrar från Blackandblue och Silverängens uppfödningar och de flyttar hit till Göteborg i slutet av november. Denna sötnos Adrian, som har färgen chocolate-yellow satin långhår, ser jag fram emot att träffa i verkligheten. Jag söker en fodervärd, där han kan få bo när han inte är på parningsuppdrag hos någon av mina honor:  

ANNONS
Av Emelie - 20 oktober 2014 22:33

Idag har jag vägt La Minelle och min gissning är att det finns minst 3 kattbebisar i hennes mage! Förväntade färger är brunmönstrat, silvermönstrat, svart och smoke, med eller utan vitt.

Statistiskt sett är det större chans för mönstrade bebisar är för omönstrade. Jag är sugen på att behålla en hona.

Av Emelie - 20 oktober 2014 12:37

Hela kullen:

 

Janis:

 

Jolene:

 

Jessie:

 

Julian:

 

Joanie:

 

Fotograf: Björn DexellNu till helgen är det dags för kattintressenter och allergitestare att hälsa på hemma hos min fodervärd. Jag har redan många intressenter inbokade. Just nu lutar det åt att jag behåller lilla Joanie i min uppfödning. Fodervärd till henne är redan klar, det är en familj som varit fodervärdar till flera tidigare kullar hos mig. Ni som är allergiska kan, om ni vill, ta med ett örngott och gnugga mot kattmamman eller någon av kattungarna och sedan sova på örngottet på natten. Passa även på att sätta näsan i pälsen om ni inte känner någon allergisk reaktion till att börja med för att verkligen testa hur bra ni tål katterna. 


Ring mig på telefon 0763-245113 måndagen efteråt om ni är intresserade av att tinga en katt (=betala tingningsavgiften). Jag kommer att meddela alla som ringt inom två veckor och berätta om ni får tinga en katt eller inte. Ni som sedan ska tinga får om ni vill hälsa på kattungarna igen när de är 7 veckor gamla för att skriva tingningsavtal. Om det finns fler seriösa intressenter än kattungar så har de som inte fick chansen nu förtur till nästa kull som föds runt den 15 november. 


Sen är det ju alltid så att det finns vissa ungar som är mer lämpliga till avel och utställning än andra, även om alla är lika lämpliga som sällskapskatter. Om ni som vill tinga en katt har det minsta intresse av avel och utställning, så var snälla och säg det till mig! Ni som redan under själva besöket är säkra på att ni vill tinga en katt får gärna säga det också!

Kom ihåg att inte ha parfym när ni kommer på grund av fodervärdens överkänslighet! Hjärtligt välkomna!  

Av Emelie - 20 oktober 2014 12:25

 

De är så fina allihopa! Idag fick bebisarna blomkål och grönsallad att mumsa på. Det var populärt!

Av Emelie - 19 oktober 2014 23:38

Förresten, jag måste bara berätta en sak till innan jag somnar: för några år sen hade vi en hantverkare hemma som målade och satte upp tapeter. När han ringde så sa han alltid: "Hej, det är målarn."

Nu har jag upptäckt att jag har börjat göra samma sak när jag ringer en kattköpare: "Hej, det är Emelie, kattuppfödarn."

Jag känner mig mer som kattuppfödare än lärare nuförtiden. Det känns som att djuruppfödningen är min egentliga sysselsättning. Synd bara att det inte går att försörja sig på så lätt. Ibland funderar jag på att göra som mannen jag hörde talas om: föda upp en massa spindlar och åka runt på djurmässor och sälja. Det går faktiskt att leva gott på. Särskilt om det är giftspindlar. Men eftersom verksamheten inte går att försäkra så måste man sköta allt själv. Varje dag på året. Man kan aldrig åka på semester eller bli sjuk. Vore ju lite trist om nån man anställt skulle bli spindelbiten....

Av Emelie - 19 oktober 2014 23:11

De senaste fyra dagarna har varit något utöver det vanliga. Jag har haft en massa hamsterbesökare här och nu kan man faktiskt säga att alla hamstrar är tingade. Det har gått mycket fortare än jag är van vid, så jag är lite förvånad faktiskt, men samtidigt är jag så glad för jag vet att alla hamstrar kommer till riktigt bra hem.

Även på kattsidan finns det många intressenter som är inbokade för att besöka kattungarna i J-kullen. Jag var där hos fodervärden idag och nya bilder kommer snart här på bloggen.

Av Emelie - 19 oktober 2014 22:48

 

"Hej!
Snart ska lillen flytta hem till mig och jag kan knappt vänta längre!
Här ska han få bo, jag köpte ett paket med 15 liter spån, men det räckte ju inte så långt :) Tanken var att jag skulle köpa hampaströ på granngården, men får vänta tills dom får in det. Hittade förresten terrariumet på blocket som jag nu sköljt ur och fixat med. (Har inte inrett klart än) Hoppas han kommer gilla det^^
Hälsningar Linnea!"


Visst är det fint? Och fullt med saker som han kan utforska och spån att gräva i! Ett hamsterparadis helt enkelt!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se