Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2014

Av Emelie - 23 september 2014 09:47

Döm om min förvåning när jag öppnade mailen i morse och hittade det här: 


"Hej Emelie


Caylin har fött 5st friska ungar i natt, allt har gått bra.

Det blev 3st zebra randiga och två mörkare.


Jag gissar att du vill komma och besöka dem, så du kan väl ringa mig när du har tid.


Hälsningar

B"


Tänk att Caelyn och fodervärdarna klarade allt själva, utan min inblandning! Jag tror det var meningen att jag inte skulle vara med.   Fodervärdarna hade försökt ringa vår hemtelefon, men den funkar inte så bra, så jag hade inte hört nåt. I kväll ska jag såklart dit och hälsa på de små underverken. Berättar mer då!

ANNONS
Av Emelie - 23 september 2014 08:48

Idag lockade jag ut Rooibos ur boet med hjälp av ett halvt kokt ägg och när jag tittade i boet så låg det fyra fina hamsterbebisar där och sprattlade! Vilket mirakel! Alla ser friska och pigga ut vad jag kan se. Alla fyra ser ut att ha svarta ögon, vilket var väntat. Jag är glad för Rooibos skull att det blev en liten kull för henne att ta hand om. Även bra för mig att det blir lättare att hitta bra köpare till alla. Jag kan ju inte sluta föda upp hamstrar nu, det är ju så fascinerande. ;) Jag tänker att jag ska föda upp i så liten skala som det bara är möjligt: bara en avelshona åt gången här hemma och avelshanar hos fodervärdar. Vad gäller den här kullen så tror jag att det blir ett gäng pigga, aktiva och intelligenta små krabater. Mamma Rooibos älskar att gå omkring på upptäcksfärd, och när hon var liten var hon en liten springtjej som var överallt samtidigt. Planen är att jag ska behålla en hane från den här kullen hos fodervärd. Blir det ingen lämplig hane så behåller jag en hona.

ANNONS
Av Emelie - 22 september 2014 21:32

Jag lockade ut Rooibos med en ostbit, men inga ungar. Kan hon ha varit skendräktig ändå? Ska kolla igen i morgon.

Av Emelie - 22 september 2014 18:16

Rooibos visar inga teckan på att vilja föda ungar hittills i alla fall. Men just nu krafsar hon frenetiskt i sin sandlåda: där ska det tydligen vara rent från sand. Har hon tänkt föda ungarna där? Fortsättning följer...

Av Emelie - 22 september 2014 10:40

Idag har jag uppdaterat min hemsida lite, vilket var välbehövligt! Klicka här om du vill kolla!

Av Emelie - 21 september 2014 12:08

Jag tror att Rooibos verkligen har ungar i magen, för hon har gått upp 20 gram, vilket är mycket på en så relativt liten hamster. Så någon gång i morgon borde de födas. Jag kommer att vara hemma, men vara noga med att inte störa henne så hon blir stressad. Jag har gett henne lite extra näringsrik mat idag: fröblandning, ett par bitar torrfoder för katt, rå morot. Hon har byggt en fin liten grop i sin carefresh, så jag tror hon instinktivt vet vad som är på gång.


Just nu funderar jag en del på om jag ska fortsätta min hamsteruppfödning. Det lutar åt att det här kanske blir mina sista två kullar, men jag får se hur det känns senare. Det vore i alla fall kul om jag kunde sälja någon eller några ungar till avelsintresserade personer, eftersom det kan bidra till artens genetiska mångfald här i Sverige, och för att jag tycker att mina hamstrar har många fina egenskaper som är värda att ta vara på. 

   

Här är bilder på Rooibos som bebis.

Av Emelie - 20 september 2014 17:37

Idag blev alla sötisarna i I-kullen tingade, och för er som är intresserade av en sibirisk kattunge så föds det en ny kull om fyra dagar, vilket blir vår J-kull! Idag blev det mest sovbilder:

       Av Emelie - 19 september 2014 21:49

För några månader sedan sålde jag en hamster från Milkys och Cocopopz Portal Protectors kull till en annan uppfödare med stamnamn Queens. Och nu kan jag stolt berätta att Miss Emmi's Balder har blivit pappa till en jättefin kull med silvergrå hamsterbebisar. Klicka här så får ni se!


Nedanstående bild på en vuxen Balder är lånad från Queens hemsida:

 

Grattis Queens och grattis Balder till de ljuvliga sötnosarna!


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se