Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2014

Av Emelie - 28 september 2014 16:04

ANNONS
Av Emelie - 28 september 2014 15:56

ANNONS
Av Emelie - 27 september 2014 18:25

Välkomna till världen E-kullen!

Egon, gul el. creme bandad hane
Ellinor, normalfärgad bandad hona
Evelina, normalfärgad bandad hona
Emmilou, normalfärgad bandad sköldpadd hona

Det går ännu inte att se om någon av ungarna blir långhåriga, så jag utgår än så länge från att de blir korthår allihopa. En av ungarna stannar i min uppfödning hos fodervärd. Kanske blir det Egon, men då vill jag helst att han ska vara gul i stället för creme. Eller så kanske det blir sköldpaddshonan Emmilou som stannar. Vi får se hur ungarna utvecklas vem som ska gå i avel.

Jag kommer inte att fota ungarna förrän de blivit större på grund av Hamsterföreningens regler.

Av Emelie - 26 september 2014 14:13

Av Emelie - 26 september 2014 14:09

Idag har jag varit och vaccinerat kattungarna och tillbaka hos fodervärden så blev jag ännu mer kär i Iggy. Tänk om jag gjorde ett misstag som sålde honom? Nej, just nu har jag inte ork och resurser att äga en till fertil hane.

Igår tittade jag försiktigt på hamsterungarna igen. Och jag fick för mig att jag kunde se skillnad på hanar och honor redan nu! Fast det ska man inte kunna egentligen! Jag tror i alla fall att det är två hanar och två honor. Den ljusa är en hane och den andra hanen är mörk bandad. Den ena honan är sköldpadd bandad medan den andra är mörk bandad! Mer detaljerade färger kommer när de börjar få päls!

Av Emelie - 24 september 2014 18:36

Tog mig en titt på hamsterungarna nyss och upptäckte en spännande sak: det går faktiskt att se lite redan vad det blir för färger, trots att ungarna bara är ett dygn gamla! Först och främst kan jag berätta att en av ungarna är en sköldpaddsmönstrad hona, troligen normalfärgad sköldpadd, kanske även bandad. En av ungarna är ljus, och måste därför vara creme eller gul (om den är gul måste den vara en hane, hoppas!) De två sista ser ut att vara mörka, och minst en av dem är bandad, kanske båda. De mörka kanske är normalfärgade, men det får tiden utvisa. Hoppas hoppas att det blir minst en hane i kullen som jag kan behålla!

Av Emelie - 24 september 2014 16:33

Idag har jag roat mig att lite mer noggrant räkna ut vilka färger som kan komma i hamsterkullarna. Vi börjar med Rooibos kull. Det jag vet säkert är att hälften av hanarna kommer att bli gulbaserade och hälften blir ickegula. Av honorna blir 50 procent sköldpadd och 50 procent icke-sköldpadd. En färg jag säkert vet att ungarna kan få är normalfärgade. Hälften av ungarna blir bandade, hälften icke-bandade. Sen blir 75 procent korthåriga och 25 procent långhåriga. De kommer troligen att väga rätt mycket mindre än 200 gram som vuxna. Det är vad jag vet.

Sedan finns det två färger som kanske kan komma och det är svart och creme. Sannolikheten för att var och en av dessa färger ska kunna dyka upp i kullen är 50 procent, men att de KAN dyka upp innebär inte att de KOMMER att göra det. Själv hoppas jag på svart men inte på creme. För att göra saken ännu mer komplicerad så kan en hamster vara både svart, gul och creme på samma gång, rent genetiskt. En hamster som är både svart och gul kallas till exempel black-yellow. Så ni kan tänka er att jag tycker det här är spännande med alla färgmöjligheter!

Vi går vidare till Cindys kull. Det vi vet säkert där är att 75 procent av ungarna blir silvergrå, antingen homozygota eller heterozygota. De som inte blir silvergrå kan bli normalfärgade. Dessutom får hälften teckningen umborous, medan hälften blir utan teckning. Honorna kan bli sköldpaddsmönstrade. Alla ungarna blir långhåriga och kommer antagligen att väga runt 200 gram som vuxna (hanar brukar väga mindre än honor).

Sedan kommer det några kansken. Det finns en pytteliten chans att det kommer gulbaserat, rödögt eller brunörat, men chansen är som sagt väldigt liten.

Av Emelie - 23 september 2014 19:38

Nu har jag varit och hälsat på de små underverken i den nyfödda J-kullen, och så här ser dagens köns- och färgbestämning ut:


1. Jessie Jes, bruntigré hona

2. Joanie Jive, bruntigré-vit hona

3. Julian Juniper, bruntigré hane

4. Jolene Jet Set, svart-vit hona

5. Janis Jam, bruntigré-vit (ev svartsilvertigré-vit) hona.


Jolene har en väldigt söt nos, där halva nosen är svart och halva är vit. En av fodervärdens döttrar har henne som favorit. En av den brunmönstrade honorna med vitt blev jag väldigt förtjust i, jag tror det var Joanie. Hon ser riktigt kraftig ut och har ett brett ansikte. Det är mycket möjligt att det blir hon som stannar i min uppfödning!   Individuella foton kommer när de är lite större.

 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se