Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2014

Hamsterplaner!

Av Emelie - 27 augusti 2014 20:10

   

Den här mörka hamstern heter Rooibos, hon är svartsköldpadda korthår, och den ljusare heter Miss Emmi's Dexter, han är normalfärgad bandad korthår. På bilden var Dexter en bebis, men nu är han stor och i helgen kommer han hem till oss för att para sig med Rooibos. Dexter kommer från min senaste kull mellan Miss Emmi's Avalon och Hamsterdam, medan Rooibos kommer från en uppfödare, Isabella Stapleton, som lagt ner sin uppfödning här i Göteborg. Även Dexters mamma Hamsterdam kommer från Isabella.


Förväntade färger på ungarna är normalfärgade, gula och creme, med eller utan bandad teckning. Alla honor kommer att registreras som sköldpaddor. Även andra färger kan komma, ifall hamstrarna är bärare av dolda recessiva färggener. Statistiskt sett blir 3/4 av ungarna korthåriga medan 1/4 blir långhåriga. Alla får namn på E. Jag har tänkt behålla både en hona och en hane från kullen tills jag vet vilka ungar det blir i den kommande kullen mellan Miss Emmi's Cindy och Ablazing Dr Who, som blir min F-kull. Cindy är silvergrå umb och Dr Who är cremegul, båda långhåriga. Förväntade färger på ungarna är normalfärgade och silvergrå med eller utan umb. Alla honor blir sköldpaddsfärgade, men det är inte säker att det kommer att synas på dem. Ev. kan det komma creme och offwhite eller andra färger också. Alla blir långhåriga. I första hand vill jag behålla hamsterindivider som har ett lugnt och fint temperament och som är viltfärgade från E- och F-kullen. Tanken är sedan att jag ska para en unge från E-kullen med en unge från F-kullen, vilket blir min G-kull.


I samband med G-kullen kommer jag att fatta ett beslut om jag vill fortsätta med hamsteruppfödningen eller inte. Om jag inte gör det så kommer jag att sälja så många ungar ur G-kullen som möjligt till registrerade uppfödare, eftersom det vore kul om mina linjer gick vidare i avel, och för att den genetiska variationen är så viktig nu när alla uppfödare är oroliga för papovaviruset. Om jag fortsätter med min avel så kommer jag att köpa in en ny hane som kommer att bo hos en fodervärd, och sedan fortsätter jag med uppfödningen i liten skala.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se