Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2014

Caelyn har hallontuttar!

Av Emelie - 12 augusti 2014 07:42

Igår var vi hemma hos Caelyn för att kolla om hennes bröstvårtor hade blivit rosa, och det hade de! :) Det betyder att hon med största sannolikhet är dräktig och ungarna föds om ca 44 dagar! Jag är så glad för det och fodervärdarna verkar också förväntansfulla. Jag har haft sån tur med mina fodervärdar, alla bor nära och är lätta att samarbeta med. Så nu längtar vi efter Caelyns kattungar! Caelyns uppfödare Margita längtar nog lika mycket som jag skulle jag tro. :) Och inte nog med det. Nu har vi lånat hem Maxim på obestämd tid för att vi hoppas att det ska hjälpa La Minelle att börja löpa så att hon också hinner para sig med honom medan han ägs av mig. Jag har även erbjudit hans fodervärd A att hon kan ta över ägandet och hålla honom fertil så länge hon vill. I vanliga fall brukar jag annars kastrera mina avelshanar relativt tidigt. Men den här gången har jag gjort ett undantag eftersom Maxim har fått ganska få avkommor och eftersom A är en ansvarsfull och pålitlig person. Dessutom är Maxim en avelshane med synnerligen goda egenskaper, så jag vill gärna att han får fler ungar. Det som jag gillar mest med honom är hans kraftiga kropp och härligt vilda sibirutseende. Att sen hans temperament är som en dröm och att han varit väldigt lugn som fertil gör ju inte saken sämre! Dessutom är han resultatet av ett antal duktiga norrländska uppfödares seriösa avelsarbete, och han tillför nytt blod till aveln i västsverige. Bara bonus med andra ord!


Bilder på Maxim:

     

Maxim och La Minelle:

 


 
ANNONS
 
Margita

Margita

12 augusti 2014 18:22

Åh vad roligt!!!!!!!!! Blir så glad, hoppas nu allt går bra och att det blir MÅNGA ungar! Haha :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

12 augusti 2014 21:36

Ja det vore väldigt kul!

 
Ingen bild

Anna

12 augusti 2014 21:54

*trörd tår i ögat* Såå kul att M ska bli pappa igen!:)

Emelie

15 augusti 2014 07:25

Ja, jag längtar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se