Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2014

Av Emelie - 20 april 2014 18:39

 

Maxim visar upp sin allra flirtigaste blick!

ANNONS
Av Emelie - 17 april 2014 21:21

I kväll har Hamsterdam och Avalon parat sig, och det såg ut att gå bra. Så här såg det ut:

   

Om vi har tur föds ungarna den 3 maj!

ANNONS
Av Emelie - 16 april 2014 19:59

     

Den här sötnosen heter Miss Emmi's Avalon och är bror med Atlas. Tyvärr funkade det inte att para Hamsterdam med Atlas, så nu ska jag försöka med Avalon i stället. Det jag gillar med Avalon är att han är mycket trevlig och tam, han har en kort rundad nos, brett mellan ögon och öron och runda fina ögon. Han är antingen creme eller cremegul i färgen, vilket inte är helt optimalt, men men. Hjälp mig att hålla tummarna för att det ska bli små söta bebisar! 

Här nedan ser ni Hamsterdam:

 

Förväntade färger på ungarna är creme, gul och normalfärgad med eller utan bandad teckning. Honorna kan bli normalfärgade sköldpadd som sin mamma. Troligen blir alla korthåriga. Jag kommer att behålla en unge från kullen, man har inte bestämt ännu om det blir en hona eller hane.

Av Emelie - 13 april 2014 11:41

     

"Hej 

Först så skulle jag vilja tacka igen. Casper är helt underbar å världens snällaste.
Vi tar ut honom ur buren så fort han e vaken annars väcker vi honom vid 17 tiden.
Jag skickar med dom bilderna som blev bra,han rör sig så snabbt att alla bilder blir
suddiga förutom när han sitter i våra famnar. :)


Just nu har han en kartong låda som han leker i förutom när han får springa
på mattan. Men det jag tänkte införskaffa var en hamsterboll. I butiken sa
dom att han bar för liten för det men jag tänkte fråga när är det bra att börja
med det och hur länge skall han va i den första gången? En hamsterhage
känns mer aktuellt senare för han verkar vara en hejare på att klättra och
hoppa i sin kartong. Är rädd att han ska skada sig. Jo och en sak till hur
ofta städar man hans hus? Jag har gjort det varje dag då det har funnits
lite avföring där inne fastän han sköter magen på toan men är jag för
renlig? Han verkar smått irriterad på mig för så fort han kommer tillbaka
in i buren så spenderar han tid på att fixa iordning sitt hus igen.

Tack på förhand
Skickar mer bilder om ett tag igen

:) kram T

Hej T!


Tack snälla du för rapporten och de fina bilderna! Jag lägger ut dem på bloggen om det är okej för dig. Jag tycker inte att du behöver ta bort bajset från hans hus varje dag, utan det räcker egentligen med cirka en gång i veckan i samband med att du rengör hela buren. Bajspluttarna är ganska hårda, så de brukar inte fastna i pälsen eller så. Eller så gör du så att du städar bort bajset och sanden kanske var tredje dag och då behöver du inte byta ut allt spån lika ofta, men du hittar säkert ett sätt som passar dig bäst. Hamstern själv gillar när det luktar hamster, så om han fick välja så skulle han nog aldrig vilja ha buren städad, men du som matte vill förstås att det ska vara rent och fint.Emoji


Jag tycker att du kan köpa en boll redan nu om du vill och låta honom springa max 15 minuter åt gången så här i början. Den ska vara minst 20 cm i diameter. Den jag har är jättestor, men funkar bra ändå, även för hamsterungar. Om han stannar i bollen och börjar tvätta sig så kan det vara ett tecken på att han har fått nog för idag. En del hamsterintresserade brukar skriva på nätet att ungar inte ska ha hjul eller bollar för att ryggen inte ska bli bakåtböjd, men är sakerna minst 20 cm stora så tror jag inte det är någon fara. Det är bara om de är för små som ryggen kan bli felställd.


En sån där rasthage av metall är inget jag rekommenderar till guldhamstrar, för de brukar lära sig att klättra ur dem ganska snabbt. Bättre då att använda en riktigt stor plastlåda, till exempel IKEA Samla 130 liter, och göra om den till en leklåda. Där kan du gömma lite frön och sånt under spånet och lägga in lite tomma mjölkkartonger och liknande. Lycka till!


/Emelie"

 

 


  
Av Emelie - 13 april 2014 11:02

Maxims fodervärd Anna har tagit denna fina bild på kärleksparet:

 

Maxin verkar vara en helt fantastisk avelshane: precis lagom intresserad och samtidigt inkännande!

Av Emelie - 10 april 2014 17:33

Idag har Iris äntligen börjat löpa, så nu är det dags för henne att åka hem till Maxim. Vi hoppas att allt ska gå enligt planerna och att det föds kattungar om ett par månader! Hankattungarna i den här kullen kan bli rödmönstrade, annars förväntas det främst bli brunmönstrade och silvermönstrade kattungar med eller utan vitt. Honorna kan bli sköldpaddsmönstrade.

   

Stiliga kissen Maxim. Undrar hur han reagerar när han träffar Iris? Skulle tro att han blir riktigt nyfiken.Av Emelie - 7 april 2014 00:08

Den här ljuvliga tjejen heter Azalea och är syster till Ada och Atlas. Hennes ägare Therese har gjort i ordning ett jättefint akvarium till henne. Visst är hon söt? Och hon liknar Ada!

     

Av Emelie - 4 april 2014 21:51

Jag har nu efter många funderingar bestämt mig för att sälja min darling Brielle och behålla Cindy i stället. Cindy är lite lugnare och även lite större. Och så snart som jag hade bestämt mig för det så hittade jag en köpare åt Brielle. Ibland tror jag att det är meningen. Sötnosen Brielle flyttar i alla fall till Smögen på söndag, och som av en slump så skulle hennes nya matte vara i Göteborg i helgen.

 

Gullungen Casper på nedre bilden flyttade idag, så nu har jag inte lika hysteriskt många hamstrar hemma längre, även om det fortfarande är en ansenlig mängd. Men i morgon hoppas vi att det ska bakas nya mellan Hamsterdam och Atlas. Så ser hamsteruppfödarens liv ut har jag märkt: några hamstrar ut, några hamstrar in. Och det händer saker snabbt. Jag har förresten sagt till Hamsterdam och Atlas att jag vill att de ska få en riktigt fin och lugn liten dotter som kan få stanna hos mig. Hon får gärna vara tydligt gul, för jag har inte haft någon gul hamster ännu.

 

Och avelsplaner finns för cirka ett år framåt. Den här sötnosen, Ablazing Doctor Who, har idag flyttat till min fodervärd:

 

Foto: Louise Eriksson på Ablazing. Tack Louise för att jag fick köpa fina killen av dig! Han är söt som en liten bakelse! Den fina färgen kallas silver pearl. Planen är att han och Cindy ska få en kull till hösten. Alla honungar i den kullen kommer att bli sköldpaddsfärgade, även om det kanske inte kommer att synas utanpå. Det som däremot kommer att synas är att majoriteten av ungarna blir silvergrå. Det kan även dyka upp creme och normalfärgat. Ungefär hälften av ungarna får teckningen umb.


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se