Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2014

Av Emelie - 7 februari 2014 20:32

Måste bara visa det här urcoola hamsterhemmet. Hittade bilden här på Hamster iFokus.

 


Av Emelie - 7 februari 2014 18:02

Nu har jag äntligen fått ta mig en titt på Adas ungar. Det var stört omöjligt att räkna dem, men jag fick det till cirka 11 stycken. En av dem såg nästan livlös ut, så den kommer nog inte att överleva. Jag försökte också se om det fanns någon rödögd unge, men kunde inte se någon, tyvärr. Hade annars hoppats på kunna behålla en rödögd bebis. Men jag har ju 22 andra ungar att välja på, så det ska nog gå bra! Hahahaha. Finns det någon motsvarighet till Crazy Cat Lady för hamstrar? I så fall är jag en sån!

Av Emelie - 7 februari 2014 08:00

Igår kväll föddes Adas bebisar. Jag fick hålla mig lite på avstånd så att hon inte skulle bli störd. Det kändes som rätt många ungar men det dröjer nog några dagar innan jag kan se hur många de är.

Av Emelie - 6 februari 2014 18:51

Nu har jag räknat Milkys ungar och det är 12 stycken! Ada har inte börjat föda ännu.

Av Emelie - 6 februari 2014 08:06

Idag lockade jag Milky med en äppelbit, och då gick hon ifrån sina ungar en kort kort stund och då såg jag att det var massor av ungar i boet, säkert minst 10! Fast det är ju inte säkert att alla överlever. Ada har inte börjat föda ännu.

Av Emelie - 6 februari 2014 00:05

Milkys ungar är nu födda. Duktiga Milky! Även om jag bara har sett en liten skymt av en och hört dem pipa, så vet jag att det är en ganska stor kull. Men jag vill inte störa Milky mer än nödvändigt för att räkna. Det får bli längre fram. Nyfödda guldhamsterungar är mörkrosa och utan päls, så de är inte särskilt söta, men de växer otroligt fort och redan vid en veckas ålder ser de ut som riktiga hamstrar, fast mindre förstås. Det skulle inte förvåna mig om Adas kull kommer snart också.

Av Emelie - 4 februari 2014 17:48

Jag tror inte längre att någon av hamstertjejerna är skendräktiga. Båda har gått upp runt 50 gram i vikt. De är som två runda bollar båda två. Jag ger dem extra god mat som rödkål, broccoli, soygurt, rågbröd, vetegroddar. De verkar väldigt hungriga båda två.

Av Emelie - 4 februari 2014 17:00

Hamsterintressenter har börjat höra av sig, vilket känns jättekul. I morgon är den stora dagen då den första kullen ska födas. Alla de hamstrarna kommer att få namn på B, medan kull nummer två får namn på C. Jag och Lilla Lo har gjort en lång lista på namn som vi vill använda till ungarna.


Jag kommer troligen att behålla två hanar i aveln som ska bo hos fodervärdar och en hona som ska bo hemma hos mig. Att vara fodervärd betyder att man får köpa hamstern för ett lägre pris mot att jag får låna hem honom några dagar för att para med min hona i framtiden. Sedan får man även köpa en unge ur kullen till ett lägre pris om man vill. Om ni är intresserade av att bli fodervärdar så hör av er till mig!


Jag vill i första hand behålla gulbaserade hanar i aveln, och det finns en god chans till gulbaserade hanar i Milkys kull, eftersom jag vet säkert att hon är sköldpaddsfärgad. Med Ada är det 50% chans att hon är sköldpaddsfärgad och att det därför kan födas gulbaserade hanar i hennes kull. Klicka här för att se några bilder på gulbaserade färger. I Adas kull finns det även en chans till cinnamon (rödögda) ungar, vilket vore kul tycker jag. Lilla Lo tycker att det är snyggt med normalfärgade hamstrar (viltfärgade), så hon hoppas det det blir några såna i kullarna. Statistiskt sett får hälften av ungarna i båda kullarna även mönstret umborous, vilket gör färgen mörkare. Mönstret umborous kan se väldigt olika ut beroende på vilken grundfärgen är.


En sak som jag klurar på är hur en gul hamster med silver och umb ser ut? Har ställt frågan på Hamster IFokus.


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards