Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 februari 2014

Mina avelsmål - guldhamster

Av Emelie - 14 februari 2014 07:13

Först och främst vill jag föda upp guldhamstrar som lämpar sig bra som sällskapsdjur. Det betyder jag vill att de ska vara friska, långlivade och ha ett bra temperament. Med bra temperament menar jag att de inte får vara aggressiva, de får inte bitas, de ska inte ha lätt för att utveckla beteenden där de ständigt biter på gallret etc. De ska även vara lätta att hantera, dvs man ska lätt kunna lyfta upp dem ur buren och hålla dem utan problem. Även om guldhamstrar till sin natur inte är speciellt sociala, så vill jag försöka få fram individer som tycker om att bli klappade och att vara med människor.


När det gäller hälsan, så vill jag främst avla på individer som inte har ärftliga sjukdomar eller defekter bland sina släktingar. Dessutom vill jag bidra till en tillräckligt stor genpool bland guldhamstrar genom att försöka använda individer med känd bakgrund som inte använts så mycket i aveln i Sverige. Jag vill försöka hitta en balans mellan att vara så försiktig som möjligt för att undvika att mina hamstrar smittas av viruset papova, men ändå göra parningar som är så obesläktade som möjligt. Jag kommer aldrig att göra en enskild parning där inavelsgraden är högre än 6,25% på 4 generationer. Detta på grund av hälsoriskerna som inavel kan orsaka hos de enskilda individerna.


Vad gäller färger, så kommer mitt fokus att ligga på gulbaserade, viltfärgade, svartbaserade och sköldpaddsmönstrade, gärna med satinpäls. En dröm är att få fram riktigt snygga sköldpaddsmönstrade, gärna bandade med satinpäls. En annan dröm är att få fram hamstrar som är rödögda honey satin, dvs en blandning mellan gul, cinnamon, rost och satin. Såklart vill jag att de ska följa standarden så väl som möjligt också, dvs de ska vara kraftiga i kroppen och huvudet, ögonen och öronen ska vara rundade och stå i proportion till helheten. Både korthåriga och långhåriga individer kan komma ifråga som avelsdjur.


 

Min avelshona Ada som liten unge. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se