Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 februari 2014

Ny kattras som ser ut som en varg: lykoi!

Av Emelie - 13 februari 2014 16:34

 

Såg i Metro idag att det finns en ny kattras, Lykoi, som ser väldigt speciell ut. Eftersom jag är så intresserad av genetik så tycker jag det är spännande att kattrasen är baserad på en naturligt uppkommen ny recessiv mutation och att genen inte verkar ha några negativa effekter på hälsan. Det verkar även som att det finns ett sunt avelsprogram för att utveckla rasen. Mutationen påverkar pälsen och gör vissa hårstrån helt vita, men dessa katter bär inte på samma hårlösa anlag som finns hos till exempel spynx. Anlaget kallas roan och finns även hos guldhamstrar. Katterna ser ut lite som vargar eller varulvar, eller som en blandning mellan en hund och en katt tycker jag. Tydligen kan dessa katter periodvis fälla hela sin päls.


Rasen kommer säkert att appellera till människor som vill ha ett ovanligt, "fulsnyggt", husdjur, och inte bara något fluffigt och gulligt. Det känns som att en machoman skulle kunna ha en lykoi, fast katter traditionellt har föredragits av kvinnor. Jag tror att den här rasen kommer att bli populär just för att den har ett sånt speciellt utseende som skiljer den från alla andra kattraser. Om man tittar på olika raskatters utveckling så ser man att de har utvecklats åt olika håll mot ett mer och mer extremt utseende. Och jag kan förstå det: har man lagt ut mycket pengar på en raskatt så vill man väl att det ska synas. Det dröjer nog inte länge förrän vi har dem i Sverige. Läs mer här.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se