Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 december 2013

Världens snyggaste accessoar: katten!

Av Emelie - 14 december 2013 12:04

Elton och Cornelia vet instinktivt att två katter är en ännu vackrare prydnad än en katt.

 

Ingenting kan väl försköna en plats, ett hem eller en människa som en vacker katt. Varför skulle vi ha katten som husdjur om de inte var så förtvivlat snygga? De är alltid fina, till och med när de vaknar på morgonen, och de passar perfekt ihop med en modern, stilfull inredning. Med en katt i knät blir till och med den tråkigaste människan intressant och spännande, och hänger katten sådär på axeln så kan man inte annat än känna kärlek, både till katten och (den kanske inte lika snygga) kattägaren.


Och inte nog med det. Katten får oss människor att känna oss smarta. De förstår inte att de ska flytta sig från badrumsmattan när vi har duschat, helt enkelt för att de är katter, och därför blir vi inte sura, utan ställer oss snällt på det kalla golvet och låter katten ligga kvar och kisa mot oss med sina stora diamantögon. De är divor, de är inte så smarta, men de är den perfekta sidekicken till oss människor. När jag berättar för andra att jag har fyra katter hemma, så blir deras bild av mig annorlunda. Plötsligt förvandlas jag till någon som har kontakt med sin djuriska sida, en lite gåtfull, passionerad konstnärstyp. En som gör vad hon känner för, och som kommer undan med det för att hon är så söt och charmig, precis som katten själv har gjort i alla tider. Katter är bra för imagen. Har du katt så visar du att du har känslor, att du vill ha någon att ta hand om som en liten baby, och därför är det ju helt perfekt uttänkt att vuxna katter väger ungefär lika mycket som en nyfödd baby. Bebisar är söta och vi vill ta hand om dem. Katter är minst lika söta, men det smarta är att vi kan ha dem som våra nyfödda bebisar hela livet, men vi behöver inte lägga lika mycket tid på att sköta dem. Katter skriker inte och vi behöver inte byta deras blöjor. Och eftersom kattens primära relation är med dess mamma, så har de absolut ingenting emot att bli låta sig bli ompysslade av oss. En win-win-situation som vi människor har haft med detta på samma gång gulliga och spännande djur i tusentals år.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

14 december 2013 22:33

Vilket härligt inlägg om katter! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

14 december 2013 23:34

Tack Margita!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se