Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2013

Om vandrande pinnar

Av Emelie - 29 oktober 2013 21:16

 Idag har jag varit och hämtat paketet med de vandrande pinnarna. Resan gick bra. Nu bor det ett 30-tal pinnar i akvariet (svårt att räkna dem då de är så många). Alla är unga, ingen av dem är fullvuxna ännu. Jag kanske skulle börja föda upp pinnar nu också?Hursomhelst, om någon fler än jag är sugen på att prova att ha detta lättskötta och billiga husdjur, så får ni gärna komma hit och hämta några.  


Det verkar som att pinnarna mest är orörliga dagtid och på natten brukar de tydligen röra sig mer och äta mat. Ska bli intressant att studera dem. Jag ska även ta reda på så mycket som möjligt om vad just "min" art har för speciella behov. Med tanke på att det finns runt 2500 arter, så kanske det inte är helt lätt att artbestämma dem.


Vandrande pinnar kan lägga ägg utan en partner. Det finns även ett litet fåtal hanar, som har vingar. När honorna lägger ägg så blir avkomman en kopia av sin förälder. Visst är det fascinerande? Man ska helst spraya med en blomflaska på växterna varje kväll, eftersom pinnarna trivs med hög luftfuktighet. Man får inte använda en blomflaska som någon gång innehållit insektsgifter, är man osäker så ska man köpa en ny.


Några växter som man kan prova att ge sina pinnar att äta är obesprutade björnbärsblad, hallonblad, ek, ros, syrén, hagtorn, johannesört, eukalyptus, murgröna, rhododendron, maskrosblad, oxel, ekologisk sallad och gurka. Jag ska testa vad mina pinnar föredrar. Olika arter har olika matbehov: det finns de som äter många olika växter och andra som bara kan äta en speciell sorts växt.


Om man vill köpa ett speciellt anpassat hem till sina pinnar, så ska man skaffa en nätkupol, finns att köpa här.

  
ANNONS
 
Margita

Margita

30 oktober 2013 16:03

Du kan snart öppna ett zoo? ;)
Vandrande pinnar hade vi på en förskola en gång :D
Lättskötta, lite skojiga djur.
Förresten, kommer du på söndag kl12?

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

4 november 2013 13:24

Du kanske vill ha några? ;) Japp, jag kommer.

 
Lisa - mamma till Knut & Agnes & gravid med 3:an

Lisa - mamma till Knut & Agnes & gravid med 3:an

30 oktober 2013 22:09

Hmmm... näe vandrande pinnar gillar jag inte =/ men hoppas att du kommer att trivas med dom och att du lyckas få dom att föröka sig :)

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

Emelie

4 november 2013 13:23

Ja, fast nu har jag redan så många så jag vet inte om jag vill att de ska föröka sig...

 
Ingen bild

anna

23 februari 2014 18:39

Vill köpa vandrande pinnar. Maila mig. anna_lidde@hotmail.com

Emelie

23 februari 2014 21:40

Jag har dem inte kvar, tyvärr.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se