Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

Tips på bottenmaterial till hamsterburen (eller andra smådjur)!

Av Emelie - 22 oktober 2013 19:17

Idag gick jag in på Animail och beställde Carefresh Confetti:

 

Visst är det fint? Jag gillar verkligen att det här materialet är prisvärt och att det inte dammar, dessutom är det snyggt med olika färger till de små pälsklingarna! Det finns även i mer naturliga färger, samt i enfärgat rosa eller ljusblått om man föredrar det. Nu har jag inte sett det i verkligheten, men det verkar vara mjukt för de små tassarna också. När jag ändå var inne på Animal så passade jag på att köpa Versele Laga Hamster Complete i 10-kilosförpackning. Lär ju räcka ett tag, eller vad tror ni?   


Ett annat material som jag beställde samtidigt är torvströ. Det finns också att köpa på Granngården under namnet Lättströ. Rekommenderas på många smådjursforum har jag sett, och det har bra uppsugningsförmåga och är billigt. Ytterligare ett bra, mjukt och billigt bottenmaterial som många rekommenderar är STL-strö (gjord av återvunnen papp och dammar inte). Tyvärr säljs det inte längre på Granngården, så man får gå in på tillverkarens hemsida och försöka hitta ett försäljningsställe. En bra sak med STL-strö och Lättströ är att de är tänkta i första hand för hästar, och tack vare det blir priset lägre än sånt som är tänkt för hamstrar. 


Hittills har jag använt Toa-lätt papperspellets i mina burar. Fungerar bra, men jag känner på mig att mina nya bottenmaterial nog kommer att vara ännu bättre, och dessutom billigare. Rapporterar för er hur det går när jag har testat!


Många använder träspån i sina burar, men på grund av terpentinet så är det inte det bästa för djuret annat än någon gång ibland. Om man till exempel har glömt köpa bottenspån så är fördelen att träspån finns att köpa på nästan alla livsmedelsaffärer. Ett alternativ till vanligt träspån är alspån, men det är dyrare och uppsugningsförmågan är lite sämre.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se