Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2013

Av Emelie - 8 augusti 2013 13:35

Härom dagen var jag hemma hos Henriks och Chanels nya familj, där de lever som små prinsar och prinsessor, högt älskade av alla fyra människor i familjen. De får till och med kattmassage regelbundet! Jag har sagt till deras matte att hon skulle passa till att jobba som kattmassör.   

     

Av Emelie - 6 augusti 2013 21:03

Jag tycker det är så himla spännande med hamsterfärger, så jag kunde inte låta bli att titta på dem igen nu i kväll. Det jag har kommit fram till är att jag tror att två av hamsterungarna, en hona och en hane, kommer att bli normalfärgade utan umborous. Det tror jag därför att dessa två är mer bruna än de andra och de har tydligare vita halvmånar på kinderna och vita magar än de andra mörka ungarna. Jag bestämmer därför att de normalfärgade hamstrarna får heta Aron och Ada.


Vad gäller de övriga mörka ungarna, så är de alla gråare i färgen än de normalfärgade, och på några syns inga halvmånar alls, medan det syns svaga halvmånar på några av de andra. Jag gissar att de utan halvmånar är silvergrå umborous, och de med synliga halvmånar är kanske silvergrå utan umb. Får hålla koll på dem dag för dag för att se hur de utvecklas! De ljusa ungarna är lika ljusa allihop än så länge.

 

Av Emelie - 6 augusti 2013 14:41

Idag är ungarna 7 dagar gamla och därför gick det att könsbestämma dem. Det verkar vara en jämn fördelning av honor och hanar båda bland de ljusa och de mörka. Så här har jag fått det till:


Av de ljusa hamstrarna är det två honor och två hanar. Honorna ska heta Alba och Avila. Hanarna ska heta Albion (han som saknar ett ben) och Avalon.


Av de mörkare hamsterungarna är det tre hanar och tre honor. En av hanarna och en av honorna har mörkare magar än de andra. Den mörkaste hanen ska heta Agaton och de andra två hanarna ska heta Aron och Atlas. Den mörkaste honan ska heta Aurica och de andra två honorna ska heta Ada och Azalea. Alla kommer att få stamtavla från Svenska hamsterföreningen så snart de är färgbestämda.


Möjliga färger på de ljusa (min gissning): Silver pearl, silver pearl umborous, gul, gul umborous, silvergrå homozygot, silvergrå homozygot umborous. (Honorna blir registrerade som sköldpaddsfärgade.)


Möjliga färger på de mörka (min gissning): Silvergrå heterozygot, silvergrå heterozygot umborous, normalfärgad, normalfärgad umborous. (Honorna registreras som sköldpaddsfärgade.)


Eventuellt kan det dyka upp brunörade ungar också.


 

Av Emelie - 5 augusti 2013 08:53

I morse hittade jag den minsta hamsterungen död. Alltid tråkigt när sånt händer.  

Av Emelie - 4 augusti 2013 20:12

 

Idag är guldhamsterungarna fem dagar gamla och som ni ser kommer vissa att bli mörka och andra att bli ljusa. De har även börjat få lite fjun på kroppen som är en början till päls. Tvyärr har jag också lagt märke till två tråkiga saker: Den unge som ligger högst upp på bilden är mindre än de andra och jag undrar om den kommer att klara sig. Sedan har jag också sett att en av de ljusaste ungarna hade tidigare ett ben som var alldeles svart, och nu har den ungen inget ben alls längre. Så, den hamstern kommer att bli trebent, precis som vår dvärghamster Dave. Och av den anledningen så blir det nog också så att vi kommer att behålla den ungen. Jag och Milky har rätt bra kommunikation mellan varandra, tycker i alla fall jag. Idag visade Milky tydligt att hon ville komma upp ur lådan och när hon hade kommit upp så lade jag den öppnade hamsterbollen bredvid henne, och då gick hon ner i den. Jag kommer precis ihåg hur det var att vara nybliven mamma: man njöt verkligen av att ha en stund för sig själv!

Av Emelie - 2 augusti 2013 18:24

Eftersom Milky är så tam och litar på mig, så verkar hon inte ha något emot att jag tittar lite försiktigt på ungarna. Idag tog jag till och med en snabb bild. Jag kallar dem kärleksfullt för "de elva små trollen". Visst är det konstigt att tänka på att dessa små hjälpslösa krabater kommer att vara stora och springa omkring om bara en månad? Vissa av ungarna har fått mer pigment på ryggen, andra mindre. Ska bli spännande att se vilka färger de blir! När de är sju dagar gamla kommer jag att försöka avgöra deras kön. Det går bra att tinga en hamster redan nu. saga_emelie@hotmail.com

 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards