Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juli 2013

Av Emelie - 26 juli 2013 21:14

Måste bara få visa den här läckra bilden av Dylan. Han ser så härligt "vild" ut, nästan som en vildkatt! Bilden har hans matte Katarina tagit.

 

Av Emelie - 25 juli 2013 22:43

Elton bor nu hemma hos min blivande fodervärd. Om det fungerar med allergin så hoppas vi att jag ska kunna köpa en hane som får bo hos henne. Vi håller tummarna. Tänk om jag kan köpa både LaMinelle och en av de söta hanarna som jag har tittat på. Vad glad jag skulle bli!


Fodervärden hade hittat den här intressanta artikeln om forskning om kattallergi. Bra att utvecklingen går framåt!

Av Emelie - 25 juli 2013 15:44

Idag har jag lärt ut svensk kultur till mina kursdeltagare från all världens länder: de har fått spela spelet kubb. Jag var domare och fick tala om för dem vilka kubbar de skulle kasta på och de skrek "Jalla, jalla" titt som tätt. Bara att åka på utflykt till Slottsskogen var nog väldigt exotiskt för vissa. De verkade tycka att det var riktigt kul, ja i alla fall de som vågade följa med.  Vi pratade om vad olika djur och växter heter på svenska och gick en promenad. Sedan åkte jag hem. Ganska bra jobb jag har, eller hur?

Av Emelie - 24 juli 2013 17:23

Kaluha:

     

Amaretto:

     

Bellini:

     

Kullen:

 

Av Emelie - 23 juli 2013 17:37

Tidigare var vi lyckligt ovetande om att våra sibiriska katter kunde ha dubbla gener för anlaget för PK-brist. Nuförtiden är det ett himla testande. Tidigare i år beställde jag först 5 PK-test för att testa Chanel och hennes ungar, sedan 2 för att testa Amaretto och Bellini, och nu senast är det dags att testa LaMinelle. Med hanen som jag kanske ska köpa blir det samma sak, och om han råkar vara bärare så får jag testa en annan hane tills jag hittar en katt som inte är bärare. En himla massa PK-test blir det, och en himla massa pengar kostar det: 40 dollar per katt och test. Och ska man dessutom testa blodgruppen så blir det 40 dollar till per katt. Så är det att vara kattuppfödare. Tur att jag köpte så många bomullstops!  

Av Emelie - 23 juli 2013 07:33

Milky har gått upp 10 gram på två dagar, så jag tror absolut att hon är dräktig! Håller nu tummarna för att allt ska går bra med förlossningen och att Milky ska känna sig trygg som mamma. Jag hoppas också att vi ska hitta kärleksfulla hem till alla ungar! (Och så hoppas jag faktiskt att det blir en liten kull. Guldhamstrar kan annars ibland få galet många ungar.)

 



Av Emelie - 22 juli 2013 23:13

                   

Detta är LaMinelle, som jag troligen ska köpa! Hon är dotter till Senga's Blossom Brown Betty och Milashkas Idalgo. En ljuvligare liten varelse går nog inte att föreställa sig! Nu hoppas jag bara att allt ska fungera med fodervärden också och att jag även ska kunna köpa den lille hanen som jag går och drömmer om!

Av Emelie - 21 juli 2013 13:19

Just nu är jag i valet och kvalet kan man säga. Jag har planer på att köpa katter, men eftersom mycket hänger på andra så kan jag inte bestämma mig snabbt, vilket jag ofta brukar göra, så det känns lite frustrerande. 


Så här är läget: Tjejen som vill bli fodervärd till en hane vill testa sin allergi lite mer innan hon bestämmer sig. Vi har en plan om att låta ett par sibiriska katter flytta hem till henne några dagar på prov, och jag hoppas att det blir av snart. Om hon känner att det fungerar med allergin så kommer hon att bli fodervärd åt en hane. Hanen kommer bara att hållas fertil tills han blir 1 år och 3 månaderr gammal. Vilken den hanen blir är inte helt klart. Antingen blir det Amaretto ur Brown Bettys kull, eller så köper jag i stället LaMinelle ur samma kull och en hane från en annan uppfödare som jag är intresserad av. Jag är glad att ägaren till Brown Betty känner förtroende för mig och vill sälja en kattunge till mig, och den största anledningen att jag vill köpa en av dessa ungar är att jag "köper tillbaka" en katt från mina egna "linjer", för Elton är morfar till dessa kattungar, och jag äger själv ingen avkomma efter Elton, och inte heller från så många andra katter som jag fött upp. Så att jag ska köpa LaMinelle eller Amaretto känns ganska säkert just nu.


Fördelen är att om jag köper den här hanen "utifrån" så får vi in lite nytt blod hit till västsverige, plus att jag gillar katterna i stamtavlan och vill gärna äga en katt med den stamtavlan. Känns genuint och bra på något sätt. Nackdelen med detta alternativ är förstås att det kostar mycket pengar att köpa två katter samtidigt och det måste gå ihop med vår ekonomi i familjen. Sedan är jag inte heller säker på att den "hane utifrån" som jag har sett ut verkligen är ledig så att jag får köpa honom. Väntar på svar från uppfödaren, men uppfödaren är i alla fall positiv till att sälja en katt till mig, vilket jag är glad för.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards