Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 juli 2013

Nu ska jag bli friskare och smalare! (Utan FitLine!)

Av Emelie - 26 juli 2013 23:10

Jag skrev i ett tidigare inlägg om den nya medicinen mot förkylning som jag vill testa, Coldzyme heter den. Jag har efter det varit runt på flera Apotek men inte fått tag på den, så därför gick jag in på nätet och hittade den här: Må Bra Postorder. Beställde två för säkerhets skull så jag kan ha en till mig själv i handväskan och en till Lilla Lo och H.

 


Dessutom kanske ni minns att jag ett tag var inne på att testa FitLines kosttillskott? Jag kan berätta att mina erfarenheter är dåliga: jag fick jätteont i magen, har en väldigt känslig mage, så det var inget för mig. Deras produkter innehåller ju även fruktos, sötningsmedel och koffein, vilket jag är minst sagt tveksam till.


Däremot har jag hittat några andra grejer som jag tror stenhårt på: Lactobacteria bulk, Omega Lin, Helhetshälsas proteinpulver, Helhetshälsas Supergreens och Helhetshälsas Mellanmål. Som tur är så kunde man köpa Helhetshälsas grejer på samma webshop, så det var ju jättesmidigt. Kommer att köra med dena "pulvermat" flera gånger om dagen innan måltider, och tror att det kommer att hjälpa mig på många sätt. Jag tycker själv att de produkter jag räknat upp är de bästa kosttillskott man kan hitta, dessutom kommer de förhoppningsvis att hjälpa mig att gå ner i vikt, bara jag kommer ihåg att fortsätta ta dem. De innehåller bara naturliga råvaror, och jag tror på naturens visdom. Ska ha med mig dem till jobbet också, så att jag har något att ta till när jag blir hungrig. Mycket bättre priser än FitLine dessutom!


Varför tror jag att det är bra med kosttillskott? Jo, för att den mat vi äter här i västerlandet ofta innehåller mycket mättat fett, socker och kolhydrater, men inte tillräckligt med näring i form av mineraler, vitaminer osv, eller fibrer, som håller igång magen. Är man vegetarian får man dessutom inte alltid i sig tillräckligt med protein och vitamin B12. Är man gravid så får man kanske inte i sig tillräckligt mycket folsyra. På vintern när det är mörkt får vi för lite D-vitamin. Våra svenska jordar innehåller nästan inget selen, och våra kroppar behöver selen. Jag tror att näringsbrist kan vara en av orsakerna till att så många människor upplever att de mår bättre och blir friskare när de tar kosttillskott, exempelvis FitLine; de behöver helt enkelt mer högkvalitativ näring. Man kan säkert få i sig tillräckligt med näring om man äter en optimal kost med de allra bästa ekologiska ingredienserna i en perfekt kombination, men för mig funkar det bättre och enklare med den här "maten", för det är ju faktiskt mat i pulverform som det handlar om.


Och dessutom: om katter och hamstrar kan leva på torrfoder och pellets så kan väl jag leva på näringspulver? Jag som länge har önskat mig ett torrfoder för människor.   Näringspulver är nog det närmaste torrfoder jag kan komma för tillfället.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se