Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Hamster, hamster, hamster

Av Emelie - 25 juni 2013 17:24

 

Nu var det ett tag sedan jag skrev om hamstrarna. Först och och främst måste jag bara få uttrycka min frustration över att det är nästintill omöjligt att få tag på Oxbow Essentials Hamster and Gerbil Food i den här stan (Göteborg alltså). Det finns bara ett enda ställe som säljer den (Blå Stjärnan) och varenda gång jag kommer dit så är det antingen slut eller så finns det bara en ynka påse kvar. Visserligen är det ju bra att fler än jag köper det bästa fodret till sina hamstrar, men jag fattar inte varför alla djuraffärer vägrar att sälja det. Jag har bett både Göteborgs Zoologiska, Djurmagazinet och Grizzly att ta in det. De två första har under en längre tid bara svarat undvikande och sedan har inget hänt, Grizzly ska kontakta mig så snart de får svar från leverantören. Men hallå! Ni har kunder! Ni får sälja!   Tänk om det hade varit samma sak med kattmat: "Nej vi vill inte sälja Royal Canin på den här djuraffären, så ni får köpa kattmat på Willys". Ingen kattägare skulle nöja sig med det svaret. Eftersom jag rekommenderar Oxbow till alla mina hamsterköpare så kommer dessutom fler och fler att vilja ha det. Tur i alla fall att Internet finns. Men kom ihåg att det var jag som skrev det här: Om några år kommer alla djuraffärer med självaktning att sälja Oxbow.


Så som vanligt åkte jag till Blå Stjärnan för att inhandla Oxbow och som vanligt hade de bara en enda liten påse. Då fattade jag ett radikalt beslut. Jag köpte ett stort paket Oxbow Essentials Chincilla Food och när jag kom hem så gjorde jag en egen blandning, något som jag egentligen har sagt åt mig själv att INTE göra. Förutom Oxbow blandade jag i lite gnagarfröblandning och en del gröna linser som råkade ligga hemma, lite hampaproteinpulver och kokosmjöl som jag köpt på hälsokosten och en gnutta ZiwiPeak kattmatstorrfoder med lammsmak som katterna inte gillar. Och kan ni tänka er: hamstrarna älskar det!   Så nu kallar jag det för naturgodis för hamstrarna, fast egentligen tror jag att man kan använda det som basfoder också om det kniper. Det lär i alla fall räcka ett bra tag.


På tal om hamsterprylar så har ni kanske märkt att chinchillasanden som man kan köpa på djuraffärer är sanslöst dyr. Man vill ju ha en liten skål med sand som hamstrarna kan rulla sig i för att hålla sig rena. Jag löser det genom att åka till Grizzly i Askim och köpa en 10-kilossäck med finkornig Rådasand till en bråkdel av kilopriset. Ett annat tips är att köpa fågelsand i storpack, finns till exempel på Hornbach.


Just nu har vi följande hamstrar hemma:


Milky, vår guldhamster som bor i en egen låda, och som vi planerar att para i slutet av juli med hanen Jaxx.


Toadette, Eevee och Goldeen bor tillsammans. Mamman och två honor från den första kullen. Carina från Kronoskogens ska köpa en av tjejerna till sin uppfödning när hon kommer hit till Göteborg snart. Eventuellt ska vi byta hamstrar. Tidigare idag flyttade förresten Chikorita och Lugia från kull nummer två till en mamma och hennes dotter. Vi önskar dem stort lycka till!


I den största lådan bor killgänget som består av Dave, vår trebente agoutihane från en av kullarna vi fick förra året, Squirtle och Nidoran, våra två blivande avelshanar med min favvofärg mandarin, båda från Toadettes första kull. Elekid, Steelix och Furret från kull nummer två bor också där, men snart kommer Steelix och Furret att flytta till A och M, som även äger kullens pappa Henning.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se