Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Svaren på DNA-testen har kommit!

Av Emelie - 23 maj 2013 08:24

Jag skickade in DNA-tester för PK-brist och blodgrupp för ett tag sedan och nu har svaren kommit. Jag är glad och lättad över att ingen av kattungarna eller mamman Chanel har dubbla anlag av PK-brist, vilket betyder att ingen av dem kan utveckla sjukdomen. TACK OCH LOV! Jag testade även tjejernas blodgrupper och båda visade sig vara blodgrupp A. Vi kommer därför att kunna gå vidare med de ursprungliga planerna. Jag är så glad och lättad!  


MEN det visade sig också att alla de testade katterna är bärare av den sjuka genen, vilket betyder att avelskatterna i kullen bara får paras med friska katter som inte är bärare. För sällskapskatterna spelar det ingen roll, och de kommer som sagt inte att kunna utveckla sjukdomen.


Alltså (om inget ändras på vägen):

Hilma stannar hos fodervärden på foder.

Helga flyttar till oss som avelskatt.

Henrik och Chanel flyttar till familjen J.

Hilding flyttar till T och J.


Tyvärr kan jag inte ta emot kattbesök den här helgen, för jag och H åker till Italien i fyra dagar alldeles snart. Jag hinner inte heller skriva mail till alla som vill veta resultaten, utan ni får nöja er med det här meddelandet på bloggen så länge. Jag ska fota lite i Italien och visa här på bloggen när jag kommer hem.


Ciao Italia! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se