Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 mars 2013

Likheter mellan katter och hamstrar:

Av Emelie - 31 mars 2013 15:39

  • De är från början ökendjur. Därför har katter en fettreserv på magen medan hamstrar samlar mat i kindpåsarna. De dricker inte så mycket och kissar inte så mycket heller.
  • De sover på dagen och är aktiva i skymningen/gryningen/på natten.
  • De är inte flockdjur: vissa måste leva ensamma, medan andra kan tolerera att bo ihop med djur av samma art.
  • De är väldigt söta och därför mycket populära som husdjur, trots att de inte alltid är så himla sociala.

 Nu går vi här och längtar efter kattungar och medan vi väntar så försöker vi hitta på vettiga saker att göra. Skriva små inlägg på bloggen, till exempel....En annan sak som jag fick för mig att göra var att räkna ut den effektiva populationen bland sibiriska katter under ett år genom att använda databasen Findus på SVERAKs hemsida. Men när jag hade kommit ungefär till hälften så tröttnade jag, för det fanns så många.... Men jag kan i alla fall säga att det inte verkar vara någon risk för att den effektiva populationen blir för liten, med tanke på att det är väldigt många hanar och honor som används i aveln varje år. Jag tror att vi är rätt duktiga inom den sibiriska rasen på att använda många hanar i aveln och att importera katter från andra länder, så någon risk för inavelsproblem tror jag inte att det finns nu i alla fall.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se