Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 21 mars 2013

Tänk på djuren - anmäl misskötsel!

Av Emelie - 21 mars 2013 14:36

Idag när jag var inne i en djuraffär så upptäckte jag att de hade trängt ihop en massa akvariefiskar i två pyttesmå nanoakvarium. Eftersom jag vet att enligt djurskyddslagen så får man inte ha fiskar i akvarier som är mindre än 40 liter så ringde jag till Länstyrelsen och anmälde. Inte för att vara taskig mot djuraffären, utan för att djuren själva kan inte föra sin talan. Och dessutom så tycker jag att djuraffärer ska vara förebilder när det gäller att behandla djur väl. Annars kanske vanliga människor tror att det är okej att göra likadant. Att bo 50 fiskar i ett litet 25-litersakvarium måste vara stressande för fiskarna. Hoppas de får det bättre efter min anmälan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

28 mars 2013 01:28

Ja sånt är hemskt och borde anmälas. Men vill också passa på att påpeka att du själv tipsar om en plastlåda att ha dvärghamstrar som inte är laglig. Absolut minsta mått på höjden är större än dina lådor och det är väldigt lågt! Hamstrar vill ha mycket strö för att få gräva vilket är deras naturliga beteende. Har du tex 10cm strö är det ganska självklart att ett hjul eller andra aktiveringssaker inte får plats i den där buren... Såg att du kopierat från L80 och vad de skriver om minsta mått på huset eller bolådan som de kallar den. Då kan du ju även kolla upp minsta mått på själva buren kanske.

Emelie

29 mars 2013 09:48

Då ska jag genast ändra de rekommendationerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se