Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 mars 2013

Om mitt jobb

Av Emelie - 14 mars 2013 17:12

En sak har jag insett: Jag gillar verkligen att jobba med de kursdeltagare som jag har nu. Dels är de vuxna, vilket innebär att ljudnivån är mycket lägre än när man jobbar med gymnasieungdomar, dels behöver jag inte sätta betyg på dem, vilket gör att vår relation blir mer avspänd, dels så vill de lära sig svenska. Vilken otrolig lyx det är att ha elever som vill lära sig! Det är helt fantastiskt.   Och då inser jag också att jag egentligen aldrig har haft något emot att jobba som lärare, det enda jag har haft något emot är att jobba med elever som är fientligt inställda till mig, och att behöva bedöma deras prestationer som bra eller dåliga eller mittemellan.


Jag gillar också att jobba med vuxna med utländsk bakgrund, för jag känner att det jag gör uppskattas mycket av dem. De tar inte för givet att de ska bli hjälpta eller bli behandlade med respekt (vilket i sig är ganska tragiskt, men för mig är det bra). Så länge det finns en bra relation mellan mig deltagarna och jag inte behöver vara domare så tycker jag om att jobba som lärare, för jag älskar att lära ut saker, och jag tror faktiskt att jag är riktigt bra på det jag gör!

 
ANNONS
 
Margita

Margita

14 mars 2013 21:26

Ja, det är du! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

15 mars 2013 20:40

Tack Margita!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se