Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2013

Av Emelie - 19 februari 2013 13:33

"Jag tror Chanel är dräktig, hon äter mycket, är hänging, sover mycket och gnäller mer och så är hennes tuttar mer klarrosa och inte bleka som tidigare."

 

ANNONS
Av Emelie - 17 februari 2013 20:54

 

Den föreställer Galileo som kattunge tillsammans med sin husse!

ANNONS
Av Emelie - 17 februari 2013 20:42

 

Eltons dotter Bianca med den nyfödda kullen. Fem små underverk blev det! Tre hanar och två honor. Två silver och tre brunmönstrade. Några med vitt. Grattis Burrsvansens! Bilden lånad från Facebook.  

Av Emelie - 17 februari 2013 20:33

 

En av de ljusa hamsterbebisarna (vet inte vilken) är vår nya hamster Mapilamis Smulan! Visst är hon en sötnos? Bilden lånad från Facebook.

Av Emelie - 16 februari 2013 12:12

Nu har det fötts fem stycken små kattungar hos Burrsvansens i Jönköping och det betyder att Elton nu har blivit morfar! Jag är sååå nyfiken på att se bilder på de små!


   

Elton ligger på vår fönsterbräda och verkar helt oberörd av beskedet att han nyss har blivit morfar.

Av Emelie - 16 februari 2013 11:32

Jag har efter lite funderande bestämt mig för att prova på att föda upp en ny hamsterkull av rasen vintervit dvärghamster.   Planen är att jag ska köpa en sapphire pearlfärgad hona från Mapilamis uppfödning. Sedan ska hon paras med mandarinhamstern Henning, en av de hamstrar som föddes i vår första kull för ett år sedan. Han och brorsan Optimus ägs av min kompis A. Föräldrarna till Henning är Peach och Yoshi, mina första hamstrar. Myspappan Yoshi, som bor med sin son Dave, lever fortfarande, men han är gammal och verkar inte må så bra. Vi får se hur länge han finns kvar hos oss.


I kullen som vi hoppas ska födas kan det bli färgerna sapphire, mandarin och pearl, så det blir verkligen spännande! Lilla hamstertjejen som vi ska köpa heter Mapilamis Smulan, men Lilla Lo har bestämt att hon ska kallas Toadette, efter en karaktär i Mariospelet. Lilla Lo ska sedan uppkalla ungarna efter Pokemon-figurer. De kommer alla att få stamtavla. Jag och Lilla Lo har kommit överens om att hon får bestämma namnen på hamsterungarna och jag på kattungarna. Vi ska troligen behålla ett par av hamsterungarna och A kanske också vill ha ett par stycken. Jag ska främst satsa på färgen mandarin i min hamsteruppfödning, samt självklart även på bra hälsa och temperament. Kullen kan födas tidigast i mitten av april och flytta tidigast i maj, beroende på hur allt går.

 

Så här söta var Mapilamis hamsterkull vid bara några dagars ålder. En av honorna ska snart få flytta hem till oss. Hennes föräldrar är Vildvittrans Carlisle och Mapilamis Cindrelle. Bilden är lånad från Mapilamis hemsida.

Av Emelie - 10 februari 2013 15:38

Idag har vi varit och hälsat på min första avelshona Lisen (Sneschinka Lidiya). Hon har en kompis som heter Prince och är till hälften ragdoll. Lisen är fortfarande väldigt söt som ni ser:

     

   

Sista bilden visar bustrollet Prince.

Av Emelie - 10 februari 2013 08:33

Domino och hans pappa Botvinnik (Viggo) bor numera i Stockholm. Båda två är svarta, så de är rätt lika varandra, men för den som känner dem går de lätt att skilja på. Så här fina är de tillsammans:

       

Kissen som ligger på rygg på golvet är Domino. Myskisse!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se